מתכונים לרטבים שכל חובב בישול חייב להכיר

מוויניגרט ועד קטשופ ביתי, מפסטו ועד רוטב עגבניות אולטימטיבי לפסטה או לפיצה, מהולנדייז ועד מולה - מהקל אל הקשה, מתכונים לרטבים שכדאי להכיר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים5
רוטב העגבניות
רוטב מעגבניות צלויות צילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

לא מעט מנות שאנחנו אוהבים קמות ונופלות על עניין פעוט לכאורה, אך מהותי: הרוטב. בכוח של רוטב להרים סלט פשוט לדרגת אמנות, להפוך בשר יבשושי לעסיסי, להוסיף עומק לדגים ופסטה חובבנית לממוקצעת. במדור היום הבאנו מנעד רחב של רטבים שמתאימים לשלל מאכלים: סלטים, פסטות, בשר על האש, פיצות, דגים ועוד ועוד. חלקם קלים ופשוטים, כמעט מובנים מאליהם, וחלקם כמו ההולנדייז או המולה - מורכבים ומסובכים יותר, אך חשוב להכיר אותם ואיך אפשר להכין אותם בדיוק רב, ממש צעד אחר צעד. נכון, קיימים עוד אלפי סוגים של רטבים שלא נכנסו למדור הנוכחי, כי רק על פסטה יכולנו להכין עוד כמה וכמה רשימות (שלא לדבר על מתוקים), אבל כבר נבטיח פרק המשך שבו יופיעו רטבים נוספים שכדאי להכיר. הנה המקבץ הראשון: למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ