מה עושים עם טופו? 18 מתכונים מומלצים

טופו הפך את תכונתו המרכזית לספוח טעמים מהסובב אותו ליתרונו הגדול ביותר ועל ערכיו התזונתיים הגבוהים עוד לא התחלנו לדבר. במרקים, בקציצות, בסלטים, בנודלס ובמה לא: מתכונים עם טופו, ממש לא רק לנמנעים מבשר

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קאטלטי חריימה טופו
קאטלטי חריימה טופו של ננוצ'קהצילום: דודו בכר

לא מעט שמות גנאי הומצאו ברבות השנים לטופו וגינו את תכונתו המוכרת לספוח טעמים מהסביבה שלו. לטעמנו, מדובר ביתרון גדול - בעיקר בעבור מי שנמנע מאכילת בשר, דגים ואפילו ביצים - כך שעם מעט מאוד מניפולציות בדמות תבלינים ורטבים - מתקבל שלם הגדול מסך מרכיביו. הטופו, שהוא למעשה פולי סויה, עשיר במינרלים, ויטמינים, סוכרים טובים, שומנים מצוינים וחלבונים, רק שצריך לזכור לאכול ממנו במידה. עוד יתרון גדול הוא שבקלות אפשר להכין מהטופו ממרחים ומטבלים, להוסיפו לסלטים, תבשילים, קציצות ומרקים, ובכל מתכון בו העוף משמש כמרכיב שאינו מרכזי, כמו למשל בנודלס. הנה, מעט מכל מה שיש להכין עם טופו, ממש לא רק לצמחונים וטבעונים. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ