שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

השילוב המושלם: רק מתכונים עם עגבניות וחצילים לסוף השבוע

צ'יפס חציל מהאגדות או עגבניות ממולאות, קציצות עוף או אוסובוקו, מאפה פסטה טבעוני, מלנזנה או סינייה - כל המתכונים שמוכיחים כי עגבנייה וחציל נועדו להיות יחד

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פסטה מלנזנה
פסטה מלנזנהצילום: עמרי פולק
רוני קשמין
רוני קשמין

אולי כי שניהם נמנים עם משפחת הסולניים ואולי כי הם פשוט מתאימים, משהו בשידוך בין עגבניות וחצילים יוצר מקרה קלאסי של הרמוניה טעימה בה השלם הוא יותר מסך החלקים. לא במקרה, אם יורשה לנו לשער, תמצאו אותם זו לצד זה, עגבנייה וחציל, בתבשילים רבים ומגוונים בקשת של תרבויות ומטבחים אזוריים, מאיטליה, דרך אזור הבלקן ועד כאן. כדי לבכר את הדבר המופלא שנוצר כשמשדכים בין עגבנייה וחציל ולהעלות אותו על ראש שמחתנו, אנחנו נרגשים להקדיש את מקבץ המתכונים של סוף השבוע באופן חגיגי רק למתכונים שמשלבים ביניהם, עגבניות נהדרות וחצילים עילאיים. בין המתכונים: קציצות בשר וחצילים ברוטב עגבניות טריות של הדיי עפאים; שני נוסחים מנצחים למוסקה מהירת הכנה; צ'יפס חציל מהאגדות (ממש כמו של מסעדת "גו'ז ודניאל") או עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים; סינייה טבעונית ומשגעת עם חצילים, טחינה ועגבניות או לזניית מלנזנה צמחונית בגרסה אישית; סלט חצילים חמוץ-מתוק או סלט בולגרי של חצילים, פלפלים ועגבניות שהוא כל מה שצריך אדם על לחם טוב; מנת החצילים שלא צריכה שום תוספת לידה או פסטה מלנזה שהיא ארוחה מושלמת ב-4 מרכיבים בלבד; מתכון לקציצות עוף וחציל קלוי ברוטב עגבניות של השף אבי לוי או קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה של השף ניר תמרי, ועוד. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ