הזוג המושלם: רק מתכונים עם עגבניות וחצילים לסוף השבוע

צ'יפס חציל מהאגדות או עגבניות ממולאות, קציצות עוף או אוסובוקו, מאפה פסטה טבעוני, מלנזנה או סינייה - כל המתכונים שמוכיחים כי עגבנייה וחציל נועדו להיות יחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות חריימה
קציצות חריימהצילום: איתיאל ציון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אולי כי שניהם נמנים עם משפחת הסולניים ואולי כי הם פשוט משלימים זה את זה, משהו בשידוך בין עגבניות וחצילים יוצר מקרה קלאסי של הרמוניה טעימה בה השלם הוא יותר מסך החלקים. לא במקרה, אם יורשה לנו לשער, תמצאו אותם זו לצד זה, עגבנייה וחציל, בתבשילים רבים ומגוונים בקשת של תרבויות ומטבחים אזוריים, מאיטליה, דרך אזור הבלקן ועד כאן.

כדי לבכות על סופו של הקיץ, הימים החמימים האחרונים עשו לנו חשק לבכר את הדבר המופלא שנוצר כשמשדכים בין עגבנייה וחציל ולהעלות את הזוג המוצלח על ראש שמחתנו. על כן החלטנו הקדיש את מקבץ המתכונים של סוף השבוע באופן חגיגי רק למתכונים שמשלבים ביניהם, עגבניות נהדרות וחצילים עילאיים.

בין המתכונים: קציצות בשר וחצילים ברוטב עגבניות טריות של הדיי עפאים; שני נוסחים מנצחים למוסקה מהירת הכנה; צ'יפס חציל מהאגדות (ממש כמו של מסעדת "גו'ז ודניאל") או עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים; סינייה טבעונית ומשגעת עם חצילים, טחינה ועגבניות או לזניית חצילים צמחונית בגרסה אישית; סלט חצילים חמוץ-מתוק או סלט בולגרי של חצילים, פלפלים ועגבניות שהוא כל מה שצריך אדם על לחם טוב; מנת החצילים שלא צריכה שום תוספת לידה או פסטה מלנזה שהיא ארוחה מושלמת ב-4 מרכיבים בלבד; מתכון לקציצות עוף וחציל קלוי ברוטב עגבניות של השף אבי לוי או קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה של השף ניר תמרי, וכל מה שיעשה טוב על הלב לפרידה מהקיץ. 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות