הקמח תיכף יוצא לחופשה. מתכונים מעולים לחיסול החמץ בסוף השבוע

מהפרנץ' טוסט של אייל שני, דרך הטמפורה של ג'יימי אוליבר ועד הסינטה הכי מפוארת בשולחן השבת - שלל מנות שהן עוד תירוץ לאכול קצת גלוטן

דגים מחותנים
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

רגע לפני שהמצות משתלטות על המדפים ועל סדר היום ובשביל פיתה או פיצה נצטרך לעשות משלוחים כמעט סודיים (אפילו יותר מהרגיל); הקדשנו את מתכוני סוף השבוע האחרון שלפני פסח לשלל מנות שהקמח עובר בהן כחוט השני, כדי שלא יישאר מה לבער, או סתם עוד תירוץ בשבילנו לאכול קצת גלוטן. האמת היא שאי אפשר לכתוב מילה על חמץ, בעיקר כי בעידן הנוכחי כל אמירה מרגיזה את הצד השני, לכן בואו נתרכז במתכונים שהקמח, הלחם או הבצק - הוא חלק לגיטימי מהם והם טעימים בכל רגע ובכל זמן:

כמובן שאי אפשר בלי חלה לשבת, אבל כדי להכיר את שלל לחמי המחבת הממולאים (שימו לב למתכון של מתן שופן), וגם את הקובנה, לחמעג'ון וספיחה. בירקות: סלט כרוב עם לחם או סלט פנצנלה מושלם; מרקי לחם ועגבניות איטלקיים או פפרדלה שמכינים בבית; דגים מחותנים ולמנה עיקרית - סינטה מפוארת או שניצל עגל בלימון. כתוספת אפשרית: בלילת הבירה האגדית של ג'יימי אוליבר או בכלל ירקות בטמפורה; ולקינוח, שלל עניינים: עוגת שמרים עם גבינה שתשתוקקו אליה עוד בתנור או עוגת אספרסו ושוקולד גבוהה ומרשימה; הפרנץ' טוסט של אייל שני; מערום פנקייקים מושחת ומלא חטא ופונדנט שוקולד לעצלנים. יש סיכוי שעוד תתגעגעו לחלק מהמנות הללו. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ