מנות עיקריות לפסח: 40 מתכונים חגיגיים

מעוף ממולא ועד צלעות טלה, מהדגים של חיים כהן ועד שוק טלה של רפי כהן: כל המנות שירשימו את מי שישבו סביב שולחן ליל הסדר

עוף ממולא פרסי
צילום: לימור לניאדו תירוש

ליל הסדר כבר ממש כאן, ואם עוד לא חשבתם על מנות עיקריות ובהתאם - הכנתם רשימת קניות, טרם ההסתערות על הסופר וההצטיידות מבעוד מועד בחומרי גלם לארוחה החגיגית, אתם עוד מעט בבעיה. וכל זאת, אם אתם מאלה שמושכים את הזמן, פתוחים להצעות ובהתאם לרשימת האורחים והעדפותיהם בונים את הרשימת המנות, טוב שבאתם. בשביל זה אנחנו כאן. להציע הצעות. קיבצנו כאן נבחרת מצטיינת של מנות עיקריות מבוססות דגים, עוף ובשר, כדי לתת השראה למי שזקוקים לה. למי שמחפש מנות מרשימות ומושקעות שדורשות בילוי ארוך במטבח, או לאלה שמתכננים להשקיע לכל היותר 15 דקות הכנה, לתבל ולשלוח לבילוי ארוך בתנור. יש פה הכל.

לפני שתתנפלו עלינו בטענה שאין כאן מנות צמחוניות וטבעוניות, אפשר להירגע: הקדשנו כתבה שלמה גדולה וחגיגית של מנות עיקריות צמחוניות וטבעוניות.

אז מה אוכלים למנות עיקריות? בין המתכונים החגיגיים יש עדכניים יותר או פחות, יש מסורתיים וביתיים או פרשנות למנות אהובות ממסעדות: מנת דגי בורי בעגבניות ושומר של חיים כהן שנכונה לכל עת או דג אסיאתי, למי שרוצים לגוון ולחרוג קצת מהמסורת; עוף ממולא מושלם או חורשט אלו שלקוחים מהמטבח הפרסי (וכשר לאוכלי קטניות), עופיונים ממולאים ירקות ופירות מיובשים או גרסה קלילה יותר של השפית אביבית פריאל משוק לוינסקי; קציצות דגים של השף אבי ביטון או שוק טלה עם ירקות צלויים של השף רפי כהן; צלעות טלה בגריל בלימונים וזעתר טרי, למי שמבקשים להעניק לחג הפסח טעם מקומי או בף בורגיניון צרפתי קלאסי; שוק אווז קונפי או חזה ברווז ברוטב סנגריה תפוזי, ועוד. אם מחפשים רעיונות לתפריט שלם, מהמנה הראשונה ועד הקינוחים - הנה ההצעות.

בסופו של דבר, לא משנה מה נאכל, העיקר שיהיה - איכשהו - חג שמח.

 למתכונים מומלצים לפסח

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ