26 הצעות קלילות וטעימות לסיום הפסח

אחרי כל כך הרבה אוכל בחג המסוגר הזה, מה עוד נותר לנו לאכול? ובכן, מנות קלילות ובכל זאת חגיגיות למרכז השולחן

רותם מימון
מינה
פשטידת בשר לפסח (מימין) של שי-לי ליפאצילום: דניאל לילה
רותם מימון

אנחנו מודים, עוד ארוחה אחת בחג המוזר הזה ואבדנו סופית. המשקל כבר לא מה שהיה וכל החשקים שלנו תחומים כרגע למים עם לימון בלבד. ובכל זאת, שביעי של פסח ואחריו עוד סוף שבוע ארוך, לכן - אם נרצה או לא, קשה להתחמק מארוחה גדולה אחת לפחות (וכמו שאנחנו מכירים את עצמנו, יותר מאחת). ומה נכין הפעם? לא מעט אוכל למרכז השולחן, שכל אחד יכול לקחת ממנו כמה שירצה. אחרי מרק מתבקש, הפעם בלבוש עונתי עם שום ובצל ירוק, נעבור לכל מה שימלא את השולחן: סיניה משגעת עם לוקוס, לזניות וסלטים, תוספות שופעות ירקות, מצות ממולאות, תבשיל אורז עם בשר פרסי וכמה סוגים של קציצות וממולאים, כולל סלרי ממולא כמו שלא טעמתם וקבב דגים נפלא על ממרח שום יווני של אביבית פריאל אביחי ממסעדת אוזריה. לקינוח עוגת מרנג מפתיעה, קערת טפיוקה ופירות, כדורי שוקולד לחיסול המצות או כדורי מרציפן שתכינו בעצמכם ולבסוף - מי זאת מבצבצת באופק? המופלטה. שיהיה סוף חג שמח. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ