מתכונים לארוחה ים תיכונית של סוף שבוע

ממולאים יווניים או לחמעג'ון טורקי, מזטים תוניסאים או ספיחה מסוריה, קציצות מקפריסין ופסטה מסיציליה. בקיצור, כל מה שטעים סביבנו ומתאים לשולחן ים תיכוני

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
סופריטו שורשים עונתיים
רותם מימון
רותם מימון

אם נשים לרגע את עצמנו במרכז התמונה, אין ספק שאנחנו מוקפים באוכל טוב. בכל פעם כשעולה השאלה - של מי האוכל הזה? נוצרת מלחמה קטנה וענייני ניכוס וקולוניאליזם מוציאים את החשק מהאוכל. לקראת סוף השבוע, אנחנו מציעים להניח לרגע את המלחמות האלה בצד ולראות דווקא את הפן החיובי שבנקודה בה אנחנו עומדים. אוכל יהודי מתערבב עם ערבי, צרפתי עם איטלקי, מרוקאי ותוניסאי, טורקי ולבנוני, סורי ויווני, הכל מכל ואיזה אוכל נהדר שזה יוצר. לו רק זה היה מתרגם לעניינים פוליטיים, המצב של כולנו היה טוב יותר. אם לא הפוליטיקאים, אנחנו ניצור את הגשר הזה במטבח הפרטי שלנו, עם קצת מכל מה שטעים לאכול במרחב שמסביבנו: מזטים עם חלות מתוקות, מרקים מחממים, פסטה סיציליאנית, לחמעג'ון וספיחה, קציצות מקפריסין ובגזרת התבשילים סופריטו וממולאים, לאנשי הדגים נציע מנות שופעות עגבניות ולימונים ולקינוח - בסבוסה, כנאפה, עוגות עם שקדים ופיסטוקים, צנוברים ותמרים. מה צריך יותר מזה? למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ