מסטייק כרובית ועד אננס צלוי: מתכונים למנגל צמחוני וטבעוני

מה אוכלים צמחונים וטבעונים במנגל של יום העצמאות: נקניקיית גזר של שיראל ברגר ואורי שביט, שווארמה טבעונית בשלל דרכים, פיתות תפוחי אדמה כמו במזנון של אייל שני ושיפודים מפתיעים לתפארת הירקות

נקניקיית גזר במיס קפלן
נקניקיית גזר כמו במיס קפלןצילום: דודו בכר

עד שהטבעונות הגיעה אלינו הביתה, המנגל של יום העצמאות שפע שיפודי בשר ממינים שונים. אך אט אט, בן הזוג הפך לצמחוני ואחר כך לטבעוני וכשזה קרה, היה צריך לחשב מסלול מחדש. אם בכל חג זה עבר איכשהו בשלום, בכל הקשור למנגל הארוחה כבר דרשה חשיבה מחודשת. תהינו בינינו לבין עצמנו איך עוד אפשר לחדש את המנגל, ואיך לא להסתפק בסופו של דבר בצ'יפס טעים ככל שיהיה ובסלטים.

נכון, אין כמו שיפודים של ירקות ובעיקר - פטריות, עגבניות ובצל על האש, אבל האם זה הכל? האם בזמן שכולם מנשנשים שיפודים על הטבעונים נגזר להסתפק בפיתה עם חומוס? ומה עושים אם הבן אדם אינו מחובבי תחליפי הבשר כטופו וסייטן?

אט אט באו הרעיונות ונולדו להם פתרונות שהחלו כניסוי והפכו למנות מוצלחות וטעימות, כמו שווארמה פטריות או סטייק כרובית נהדר, המבורגר טבעוני טעים טעים, הפיתות המושקעות של אייל שני ופלאפל שהוא טבעוני עוד מלידה מאז ומתמיד. אספנו מבכירי השפים את המתכונים שלהם ליום העצמאות ומנגל טבעוני וזה לא סוד גדול שזה יצא טעים אפילו יותר.

למתכונים מומלצים ליום העצמאות

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ