מה עושים עם עלי גפן טריים?

בממולאים, בתבשילים ואפילו בסלטים: אין כמו הקיץ הים תיכוני כדי לבשל עם עלי גפן

רותם מימון
עלי גפן במילוי מג'דרה
צילום: מתן שופן
רותם מימון

קופסאות השימורים שנחתו בארץ לפני לא מעט שנים, הרגו באחת מסורות גלגול ארוכות שנים ומתכונים משפחתיים שעברו מדור לדור ובקרב בשלנים חובבים - לא מעט ניסיונות למלא ולגלגל עלי גפן בבית. קיצור הדרך אמנם חסך לא מעט זמן במטבח, אך אינו משתווה בטעמו לעלי הגפן בסגנון סורי-טורקי של סבתא (לפחות שלי), וחידד עוד יותר את הזיכרון של הכנת ממולאים שאפשר היה לאכול רק בעונת הקיץ. כיום, בעידן בו מוצאים ירקות ועלים שונים במשך כל השנה, טווח הזמנים לגלגול עלי גפן התרחב משמעותית (עד כדי כך שלפעמים גם סבתא קונה בסופר צנצנת עם עלים למילוי ומוותרת על הקטיף העצמי) - עם זאת, צריך להודות שרק בעונה הזאת, בימים אלה ממש, העלים הם משובחים במיוחד. יש לכם זמן עד אמצע הקיץ למצוא איזו גפן ולהתחיל לנצל את עליה, ולא רק לממולאים. הנה שלל האפשרויות שיעזרו לכם להכניס קצת קיץ ים תיכוני אל המטבח. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ