מה עושים עם עלי גפן טריים? - 10 מתכונים ביום - הארץ

מה עושים עם עלי גפן טריים?

בממולאים, בתבשילים ואפילו בסלטים: אין כמו הקיץ הים תיכוני כדי לבשל עם עלי גפן

עלי גפן במילוי מג'דרה
צילום: מתן שופן
רותם מימון

קופסאות השימורים שנחתו בארץ לפני לא מעט שנים, הרגו באחת לא מעט ניסיונות למלא ולגלגל עלי גפן בבית. קיצור הדרך אמנם חסך לא מעט זמן במטבח, אך השכיח מעט מהתענוג הביתי בהכנת ממולאים שאפשר היה לאכול רק בעונת הקיץ. כיום, בעידן בו מוצאים ירקות ועלים שונים במשך כל השנה, טווח הזמנים לגלגול עלי גפן התרחב - עם זאת, צריך להודות שרק בעונה הזאת העלים הם משובחים במיוחד. יש לכם זמן עד אמצע הקיץ למצוא איזו גפן ולהתחיל לנצל את עליה, ולא רק לממולאים. הנה שלל האפשרויות שיעזרו לכם להכניס קצת קיץ ים תיכוני אל המטבח. למתכונים מומלצים נוספים