מה עושים עם עלי גפן טריים?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עלי גפן במילוי מג'דרה
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

קופסאות השימורים שנחתו בארץ לפני לא מעט שנים, הרגו באחת מסורות גלגול ארוכות שנים ומתכונים משפחתיים שעברו מדור לדור ובקרב בשלנים חובבים - לא מעט ניסיונות למלא ולגלגל עלי גפן בבית. 

קיצור הדרך אמנם חסך לא מעט זמן במטבח, אך אינו משתווה בטעמו לעלי הגפן בסגנון סורי-טורקי של סבתא (לפחות שלי), וחידד עוד יותר את הזיכרון של הכנת ממולאים שאפשר היה לאכול רק בעונת הקיץ. כיום, בעידן בו מוצאים ירקות ועלים שונים במשך כל השנה, טווח הזמנים לגלגול עלי גפן התרחב משמעותית, עד כדי כך שלפעמים גם סבתא קונה בסופר צנצנת עם עלים למילוי ומוותרת על הקטיף העצמי מהגפן בחצר הבית. אך עם כל הכבוד לשימורים ולעלים שאפשר להשיג גם בחורף, צריך להודות שרק בעונה הזאת, בימים אלה ממש, העלים הם משובחים במיוחד. יש לכם זמן עד אמצע הקיץ למצוא איזו גפן ולהתחיל לנצל את עליה, ולא רק לממולאים. הנה שלל האפשרויות שיעזרו לכם להכניס קצת קיץ ים תיכוני אל המטבח.

למתכונים מומלצים נוספים

כהרגלנו, לא משנה מה תבחרו להכין, קחו את ההצעות ושחקו עמן לפי טעמכם, שנו, הפחיתו או הוסיפו, בעיקר לפי קהל היעד במגרש הביתי שלכם. הכינו את המנות והצטרפו אל קבוצת הפייסבוק שלנו - אוכלים את הראש, תפסו מקום בבמה המכובדת והציגו את הבישולים שלכם.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ