לא רק בפיצה: מה עושים עם מוצרלה?

אותה גבינה טרייה וגמישה יכולה להיות גם נשנוש מטוגן מושלם, להפוך לקציצה או לשמש תוספת ראויה לפוקצ'ה וגם – טיפ: איך מזהים מוצרלה טובה?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שקשוקה על בצק פיצה ומוצרלה של שף מנה שטרום
צילום: שרית גופן
רוני קשמין
רוני קשמין

האגדה מספרת עליה כי נולדה בטעות, ככל הדברים הטובים, כשנפל גוש גבינה טרייה אל תוך מים רותחים. אז התגלה מה נפלא הפוטנציאל שאגור בגבן שפוגש במים חמים. מאז ועד היום, נוהגים 'להפיל' גושי גבינה אל מים רותחים, עד שהללו הופכים לאותה גבינה אלסטית, אהובה ובקיצור, "מוצרלה". מקורה בחבל קמפניה שבדרום איטליה והיא כינוי מטרייה לשלל גבינות איטלקיות טריות שבאופן מסורתי מיוצרות מחלב בופאלו ("פיורי די לאטה" היא המקבילה מחלב פרה). באופן טבעי, מוצרלה היא השותפה המיידית לפיצה, אבל יש לה עוד הרבה שימושים נפלאים וראויים, אבל לפני השימוש, טיפ לבחירתה: מוצרלה טובה היא מוצרלה טרייה. אחד הטריקים לזיהוי מוצרלה טרייה וטובה הוא צבעה. מוצרלה טרייה שעשויה מחלב בופאלו תהיה לרוב בהירה יותר ממוצרלה שיוצרה מחלב פרה. הצבע הרצוי למוצרלה שהוכנה באופן מסורתי הוא לבן פנינה ולא צהוב, מה שעלול להעיד כי לא הוכנה מחלב בופאלו או שהגבינה לא טרייה. דרך נוספת לזהות מוצרלה טובה היא הטקסטורה שלה. מוצרלה איכותית תהיה דחוסה ואלסטית. בעת בציעתה, אמורים להופיע קרעים-קרעים בדמות חבלים, שמעידים על איכותה. וכעת, למתכונים: ממנת קיץ אולטימטיבית של קרפצ'יו קישואים, דרך סלט פסטה קר עם עגבניות, ארוגולה ומוצרלה; שקשוקה על בצק פיצה או קציצות מוצרלה ברוטב עגבניות וזיתי קלמטה; ארנצ'יני מטוגנים לתפארת, קלצונה תרד או קפרזה סלק; עגבניות ממולאות בכוסמת או חצילים ממולאים עם פלפלים קלויים; פאי תרד ודלעת או פשטידת קישואים קלה, ועוד. למתכונים מומלצים נוספים

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ