ממרשמלו ועד תפוח אדמה מצטיין: מתכונים למדורת ל"ג בעומר - 10 מתכונים ביום - הארץ

ממרשמלו ועד תפוח אדמה מצטיין: מתכונים למדורת ל"ג בעומר

אם כבר נגזר עליכם להכין או ללכת למדורה בל"ג בעומר, למה להסתפק בחצי פיתה עם חומוס ומלפפון חמוץ? מהטיפים לתפוח אדמה צלוי מושלם ועד הקינוח הכי טעים במדורה

רותם מימון
תפוח אדמה צלוי
תפוח אדמה צלוי, לא רק בל"ג בעומרצילום: ללא קרדיט
רותם מימון

טוב, נפתח בגילוי נאות: אנחנו לא מחובבי ל"ג בעומר. סליחה. העשן, זיהום האוויר החום וכל הבלגן מסביב - זה לא בשבילנו. לעומת זאת, הילדים שלנו משוגעים על מדורות. ככל שהם גדלים, ככה מתעצמת אהבתם לחג הזה ולא פעם עולות בהם הבקשות לעשות מדורה כמה פעמים בשנה. ומסביב זה תמיד אותו סיפור: תפוח אדמה שרוף מדי, פיתות עם חומוס קנוי ומלפפון חמוץ, עוגת חנק בחושה ומרשמלו תעשייתי על שיפוד. זהו? זה כל מה שיש לל"ג בעומר להציע? הרי מאות בשנים ניצלו את האש לבישול וכל מי שמטייל בשטח יודע כמה כיף זה מה שקראו להם פעם "בישולי שדה" (לפחות אצלנו בתנועת הנוער). אז אם כבר נגזר עלינו לעשות מדורה - בואו נשדרג את המתכונים בה, החל מתפוח האדמה וכלה במרשמלו ובאמצע? אין גבול למה שאפשר להכין למדורה, אפילו דגים. 

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ