שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ואיך החום פתאום עולה: מתכונים לעוגות וקינוחי קרמל

קרמל מלוח הפך לאחד הקינוחים המבוקשים במסעדות ונראה שהטעם המיתולוגי עושה קאמבק ובגדול. אז איך מכינים קרם קרמל? ומה הקטע של קרמל מלוח?

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קרם קרמל קלאסי (סגנון: לימור לניאדו תירוש. כלי קרמיקה: ורד טנדלר דיין)
צילום: לימור לניאדו תירוש

האובססיה העכשווית לקינוחים עם קרמל מלוח החזירו מעט עטרה ליושנה. סוף סוף נזכרנו כמה טעים יכול להיות סוכר כשמעלים אותו לטמפרטורה גבוהה והוא מתחיל להתפרק ומתחבר בחזרה בטעם שונה, עם בת טעם או קצה שרוף-מתקתק-מלוח יש שאומרים אפילו משהו בין חמאה לאגוזים או וניל. בעבור לא מעט חובבי אוכל, קרמל בקינוחים הוא האומאמי האמיתי, אבל קודם לטרנד הנוכחי בו הקרמל האהוב קיבל טוויסט מלוח - אי אז בשנות ה-80 ואפילו קודם לכן, לא מעט ארוחות במסעדות הסתיימו עם קרם קרמל, אולי המתחרה הגדול והנמסיס של מוס בוואריה. מאז, זוהרו הועם - אך בשנים האחרונות הוא חזר ובגדול. כיום כבר משלבים קרמל גם במאכלים של ממש, אבל ליבו יישאר לנצח בקינוחים. אז איך מכינים קרמל? מה עושים עם קרמל מלוח? ואיזה קינוחים טעימים משלבים את כל אלה יחד - התשובות כאן:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ