כל מה שטעים לאכול בסוף שבוע חמים

מזג האוויר מתחמם? זה הזמן להכין ולהגיש מנות קלילות: מסלטים או ממולאים טבעוניים ועד סביצ'ה, חלה ביתית ממכרת וקינוחים קרירים שאי אפשר להישאר אדישים אליהם

סלט פרגית ברוטב לוז וטרגון
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

מעכשיו ועד להודעה חדשה אנחנו במצב "חם". עם מזגן או בלעדיו, סוף השבוע הוא זמן טוב להתחיל להתאמן על שימוש בחומרי גלם שקצת הזנחנו בזמן האחרון, למשל עלי פילו - שהם קלילים בהרבה מכל בצק או קישואים שנמצאים בשיא עונתם והם עסיסיים במיוחד או סתם מנות קלילות כמו סביצ'ה או שישברק ובוודאי - מרק של עגבניות צלויות שמשדכים אליו דג מאודה שתרצו להכין במשך כל ימות החום. חוץ מאלה סוף שבוע זה סוף שבוע ואי אפשר בלי איזו חלה טובה ומנה לילדים (כן מקרוני עם עוף, בדיוק עונה על ההגדרה) ומנות שכיף לארח איתן ולכן מנות אפריטיף או ראשונות חביבות יכולות להיות קממבר בתנור, בקלוואה פיסטוק מלוחה ואפילו נשנושי אגוזים בוואסבי שהולכים נהדר עם יין לבן קר. ומה לקינוח? נציע להתחיל להתאמן בהכנת עוגות גבינה לשבועות עם עוגת מוס מרהיבה, או סתם ללכת על שחיתות מושלמת של קאסטה ביתית או פרפה שתרכיבו לבד, בראוניז נהדרים עם טחינה וסילאן והכי חשוב - משהו טוב ליד הקפה בדמות עוגת פירות קיצית קלילה. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ