מהמנה הראשונה ועד עוגת הגבינה: שלל מתכונים עם ריקוטה

משקשוקה ופנקייק לארוחת בוקר, דרך פשטידות וקישים, טורטליני, רביולי או פסטה ועד שבלולי תפוחים, עוגת דבש וחלוואת אל ג'יבן - מנות שריקוטה מחמיאה להן במיוחד

קיש שלושת הבצלים עם ריקוטה ודבש
צילום: דודו בכר
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

בחג השבועות שולחנות החג מקושטים בכל טוב, מתנובת הארץ והאדמה: סלטים צבעוניים, מאפים ומטעמי גבינה, קינוחים לבנים ועוגות גבינה מהודרות. שבועות הוא חג של שפע וביכורים, לא סתם הוא נקרא גם "חג הקציר", כשהוא מבכר ושם במוקד את התוצרת החקלאית, מה שהופך אותו גם לעת נהדרת לשלוף מהבוידעם לא רק את כל המתכונים המצוינים ששמחת החלב על ראש שמחתם, אלא גם מתכונים צמחוניים ומשופעי ירקות שמחכים כל השנה לשעתם היפה שהיא ובכן, כעת.

ריקוטה טרייה, מכל הגבינות, עשויה לשדרג משמעותית את רוב מתכוני החג בזכות מרקמה העדין וטעמה הבלתי משתלט. לכן, הקדשנו הפעם את מקבץ מתכונים חגיגי זה אך ורק לריקוטה. בין המתכונים: מתכון בסיסי להכנת ריקוטה בבית (כי צריך להתחיל איפשהו); שקשוקה עם תרד וגבינות או פנקייק מפנק לארוחת הבוקר; 'יש שלושה בצלים בקלי קלות או טארטין פטריות; כופתאות ריקוטה ותרד במרק או טורטליני של מנגולד וריקוטה בשמן זית ושום; שתי גרסאות לכנאפה (האחת מתוקה והשני מלוחה); ועוד שלל מנות פסטה, מאפים, פשטידות ודברי מתיקה כמו שבלולי תפוחים וריקוטה וכמובן, עוגת גבינה. למתכונים מומלצים נוספים

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ