מה עושים עם עלי פילו? - 10 מתכונים ביום - הארץ

מה עושים עם עלי פילו?

ממאפה בוקר יווני, דרך בורקס עילאי וסיגרים מתוקים בשני נוסחים ועד המאפה המנצח לאירוח - הכל עם פילו

רוני קשמין
רוני קשמין
המאפה שייפתח לכם בשמחה את בוקר השנה החדשה
צילום: מתן שופן
רוני קשמין
רוני קשמין

בצק פילו הוא מהקלים בבצקים, כשהוא עשוי עלים דקיקים עשויים קמח ומים וכמעט ללא שמן, מה שהופך אותו לחלופה ראויה שיכולה ליצור שלל מנות מרהיבות שמרכיבות ארוחה קלה ומרשימה, בחג שבועות, בחולין ובכל עונות השנה. בין המתכונים, חלק נאה מהם משובץ גבינות וירקות מלוא הטנא: טירופיטה, מאפה בוקר יווני מתפקע גבינה; כל המתכונים לבורקס עילאי, משבלול תרד, פטה וסומק, דרך בורקס גבינה ותפוח אדמה, בורקס פטריות או בורקס תרד טבעוני; סגנאקי, גבינה מטוגנת עם עלי פילו ודבש; המאפה של לימור לניאדו תירוש לאירוח מושלם; מאפים שמלהטטים בין רכות לפריכות כמו מאפה עם זוקיני ונענע או אחר עם גבינה מלוחה וכרישה; ולקינוח, שטרודל תפוחים מבצק פילו; סיגרים מתוקים באופנים שונים - עם דובדבני אמרנה ומרציפן או בגרסה טבעונית עם גבינת קשיו ותפוחי עץ; טארט עם חבושים ושקדים או בצק ממולא אגוזים. בקיצור, בצק פילו לכל גחמה, אפילו טבעונית. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ