לא רק לתיבול: מתכונים ששמן הזית הוא השחקן הראשי בהם

מהחומוס האולטימטיבי של אייל שני, דרך מתכונים לקונפי ואיולי אמיתי ועד מוס שוקולד בשלושה מרכיבים ושלושה מתכונים לעוגת שמן זית אלוהית - רק מנות שעושות כבוד לשמן זית טוב

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת שמן זית, תמרים ותפוזים
רוני קשמין
רוני קשמין

לרוב לא חושבים על כך, אבל שמן זית, שמופק מפרי עץ הזית, הוא למעשה מיץ פירות. כיום מוכרים בעולם למעלה מ-1,000 זני זיתים. קצת כמו במקרה של ענבים, ישנם זני זיתים בעלי שמות שונים, כמו הפיקואל, שממקום זה הוא קצת כמו השירז או הסירה. שוב בדומה לענבים, גם זיתים נבדלים זה מזה בגודלם, צורתם, צבעם וטעמם. בהתאמה, שמני זית שהופקו מזני זיתים שונים יתאימו למאכלים שונים. לחומוס, למשל, נאה לשדך שמן זית סורי מריר, חריף ועז טעמים ואילו לירקות טריים או דגים נאים, נאה לשדך שמן זית פירותי, פרחוני וירוק-רענן כארבקינה. כך תבחרו שמן זית טוב בסופר ואחרי שתבחרו, עבור מי שרוצים לשלבו יותר במאכלים, הקדשנו הפעם את אסופת המתכונים, ביניהם: החומוס או הברוסקטה הקלה בעולם של אייל שני; שלל דרכים לקונפי ומתכון אחד מנצח לאיולי אמיתי; אנטי פסטי עם פסטו אורגנו או דג מלוח כבוש בשמן זית וערק; סלמון משומר בשמן זית, דג לבן בכבישה חמה או שרימפס מוקפצים בשום; ספגטי אליו אוליו שהוא קלאסיקה אלמותית בעשר דקות, רביולי ארטישוק, טורטליני מנגולד או פטוצ'יני עם שום ועגבניות צלויות; ולקינוח, שלוש גרסות לעוגת שמן זית מפתיעה בטעמיה ומוס שוקולד אחד ואלוהי בשלושה מרכיבים בלבד. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ