כך תכינו סושי בבית כמו מקצוענים

מהדרך הנכונה לפלט דגים, דרך בישול האורז לשלמות ועד לטבילה בסויה – כל הטריקים והשטיקים לסושי מושלם לכבוד יום הסושי הבינלאומי

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רולים של סושי עם סלמון וניגירי עם טונה אדומה
סושיצילום: KarepaStock / Shutterstock.com
רוני קשמין
רוני קשמין

הזמן הזה בשנה קרי יום הסושי הבינלאומי, שחל ב-18 ביוני, הוא עת מצוינת להתגבר על אחד החששות המוצדקים כשזה מגיע למטבח הביתי – הכנת סושי. גלגול רולים מושלמים זו אומנות שמצריכה ניסיון ומיומנות; כשסושי מצוין מצריך לא רק חומרי גלם כדגים טריים ברמה גבוהה אלא גם מידה של דיוק בהכנה, מבישול האורז, דרך שמירתו בטמפרטורה הנכונה (חמימה), פחיסתו (אך לא מעיכתו) ביד ועד טבילתו במידה (לא בגוזמא) בסויה. אבל צריך להתחיל איפשהו. לצורך כך, ואם גם כדי לחגוג את היום הזה בשנה, איגדנו הפעם רק מתכונים מצוינים לסושי, שכוללים מדריכים שונים להכנת הרול המושלם, צעד אחד צעד. בין המתכונים: הסשימי המפואר של אביב משה; הדרך הפשוטה לרול ספייסי טונה לפי משה בדישי; צ'יראשי לפי נירה רוסו, יש שמכנים אותו גם סלט סושי מפורק (על לא עוול בכפו); אבוקדו בסויה וג'ינג'ר שנאה להתייחס אליו משל היה בעצמו סושי; ולקינוח, נניח, עוגת סושי עוף, אגוזי קשיו וטריאקי. 
למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ