איך עושים סלט חסה ב-16 דרכים

מהסלט המצטיין של אמא, דרך סלט הקיסר המושלם, עם גבינה כחולה ואגוזי מלך קלויים או ליצ'י ופיצוחים, ברוטב קארי משמש או שום שחור, בנוסח תאילנדי או וייטנאמי

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים
צילום: מתן שופן
רוני קשמין
רוני קשמין

לכאורה, אין הרבה מקום ליצירתיות ותחכום בסלט חסה. סך הכל עלים ירוקים ורוטב גנרי, אולי קצת גבינה ואגוזים או פיצוחים. למרות זאת, בשינויים קלים עד בינוניים, אפשר לקחת את הסלט הפשוט וההכרחי הזה לגבהים חדשים שהופכים אותו לסלט המושלם, כזה שאין ארוחה שלמה בלעדיו, במועדים ובשגרה. בין המתכונים הפעם: סלט החסה המצטיין של אמא (כל אמא); סלט חסה במיטבו של רות סירקיס (הסוד הוא בעשבי תיבול טריים, רוטב טוב שעשוי משמן זית משובח וחומץ מעולה ומזמין תוספות כקרוטונים או פירות טריים); סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים או אחר עם גבינה כחולה ואגוזי מלך או מקדמיה קלויים; נוסח תאלינדי עם עוף קצוץ, כשהחסה היא כלי הקיבול או סלט וייטנאמי עם רצועות סינטה צרובות; עם רטבים שמציתים את הדמיון כקארי משמש או שום שחור, ועוד. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ