קינוחים מוצלחים עם חלב קוקוס

מקינוח הטפיוקה של אבי קונפורטי, דרך סורבה הקוקוס של אורנה ואלה או הבננות בחלב קוקוס של יריב מלילי מבית תאלינדי ועד מוס גאוני בשני מרכיבים בלבד

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגה עם חלב קוקוס
עוגה עם חלב קוקוסצילום: דודו בכר
רוני קשמין
רוני קשמין

בתרבויות טרופיות רבות הקוקוס נחשב לעץ החיים, ובצדק רב, גורס השף יריב מלילי ממסעדת "בית תאלינדי". הוא גדל בתנאים פיזיים שעצים מעטים גדלים בהם לדוגמה, סמוך לחוף הים ובטמפרטורות גבוהות רוב השנה. בצורתו הטרייה והצעירה, פרי הקוקוס הירוק מספק מים עתירי מינרלים ואלקטרוליטים בריאים (שטובים במיוחד לספורטאים שמבקשים להחזיר לגופם את הנוזלים והמלחים) ובשרו של הפרי הבשל אפשר להפיק שמן לבישול או לריפוי וכן חלב קוקוס עשיר לתבשילים או קינוחים ואפילו קמח עשיר בטעם אך נטול גלוטן אפשר לייצר ממנו. לכבודו ובפרט, לכבוד חלב הקוקוס, שאין לבלבלו עם מי קוקוס והוא מופק על ידי סחיטת הנוזל שמתקבל מחליטת שבבים של בשר קוקוס במים חמים, החלטנו להקדיש את אסופת המתכונים היום, שתתמקד הפעם בקינוחים. בין האחרונים: קינוחי הטפיוקה של השף אבי קונפורטי (כולל טיפים לעבודה עם טפיוקה); פאי פלא שהוא בין פלאן לפודינג ודורש רק כדקה עבודה ולתנור; שתי קלאסיקות עם טוויסט - קרם ברולה ועוגת קרם שניט; גלידה טבעונית עם קוקוס ומנגו או עם בננות, אוכמניות ונענע; סורבה הקוקוס של אורנה ואלה שאפשר לשדך אליה מתכון מוצלח במיוחד לגרנולה; חטיף באונטי ביתי, ממתק טפיוקה תאלינדי, פודינג אורז עם סירופ תפוז או מלבי. 
למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ