שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קארי עוף עם חלב קוקוס וחצילים
קארי עוף עם חלב קוקוס וחצילים
רוני קשמין
רוני קשמין

אנשים מכירים קארי אדום וקארי ירוק ומקסימום קארי צהוב אבל יש עולם שלם מעבר לאלו. "מקור המילה קארי הוא בשפות של דרום הודו ו'קארי' הוא השם שהבריטים נתנו לסוג של תבשילים שמבוססים על אבקות ותבלינים", אומר השף גיא רובננקו. לדידו, "קארי" הוא שם לא מדויק בעצם. "קארי הודי זו תערובת מוכנה של תבלינים כמו 'וינדלו' ו'מדראס' אבל במטבחי הודו לא יעלה על הדעת שטבח ישתמש בתערובת מוכנה", הוא מסביר, "כל טבח יבשל כל תבשיל כזה מתבלינים שהוא טוחן בעצמו ולפי מתכון שלו, שכמובן משתנה מאזור לאזור". יש קארי יפני וקארי הודי, קארי ג'מייקני וקארי של ברבדוס. כשמדברים על קארי כולם חושבים ומתייחסים לקארי ההודי אבל בדרום מזרח אסיה, בעיקר בתאילנד ולאוס יש עולם שלם של קארי", הוא מסביר. לפי יריב מלילי ממסעדת "בית תאלינדי", הקארי התאילנדי הוא למעשה מונח די רחב ומערבי במהותו, שמתייחס גם למנות העושות שימוש בקארי תאילנדי וגם למשחה עצמה.

בשונה מהקארי ההודי המוכר יותר, קארי תאילנדי עושה שימוש בעשבים, שורשים ועלים טריים, לעומת תבלינים יבשים כמו במטבח ההודי. את המשחה שנוצרת משלבים בבישול יחד עם ירקות, דגים, נתחי בשר ולעתים, תלוי בחבל הארץ, גם בחלב או קרם קוקוס. מעניין לציין בהקשר זה, כי תושבי תאילנד עצמם אינם נוהגים לכנות את המאכלים עם הקארי בשם זה אלא "קנג" – שפירושו תבשיל. כהם כבר משתמשים במונח "קארי" כוונתם לרוב היא למנות המותקנות עם תבליני קארי יבשים, כמו במטבח ההודי. על כל זה ועוד, החלטנו להקדיש את אסופת המתכונים הפעם לשלל מתכוני קארי, מהמתכון של לימור לניאדו תירוש למחית קארי שאפשר להכין בבית, דרך קארי אדום עם עוף וחלב קוקוס בגרסה מהירה; קארי ירוק בשלל גרסאות, כמו זו של יריב מלילי מ"בית תאילנדי", דרך הגרסה עם קציצות הדגים של מאיר אדוני או קציצות הטופו של אביב משה; קארי קמבודי צהוב של גיא רובננקו; קארי מסמאן עשיר ומבושם תבלינים, ועוד. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ