שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: מתן שופן
רוני קשמין
רוני קשמין

יום הבסטיליה, הלוא הוא יום העצמאות הרשמי של צרפת וחג לאומי במחוזותיה נחגג היום, ב-14 ביולי, כזכר ליום בו נפלה הבסטיליה, ב-14 ביולי 1789, אירוע שהיה לאחדש מסמליה המרכזיים של המפכה הצרפתית, מאז ועד היום (עם 90 שנה הפסקה באמצע) חוגגים ברחבי צרפת את עצמאותה. לכבוד יום הבסטיליה, רק 10 ימים אחרי שחגגנו את העצמאות של ארצות הברית ב-4 ביולי, אנחנו מקדישים את אסופת המתכונים הפעם למתכונים צרפתיים מנצחים. בין האחרונים: מרק הבצל הצרפתי של אייל שני, קיש הלורן הצמחוני של נחמה ריבלין ז"ל או הגראטן של הדיי עפאים; סלט ניסואז קלאסי או סלט חסה ברוטב וינגרט שתמיד קולע; גוז'ר, אותו מתאבן גבינה מבורגון שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לאכול או באגט פריך כמו שצריך; קוק או ואן ("תרנגול ביין") או פוט או פה ("סיר על האש"), תבשיל צרפתי עתיק שלמעשה לעולם לא יורד מהאש; קסולה כפרי, בשרני ועשיר ניחוח או ביף בורגיניון חגיגי; ולמנה אחרונה או כדי לפתוח את היום, קרואסון קלאסי וחמאתי, קרפ סוזט ברוטב קרמל תפוזים משגע; קלפוטי דובדבנים, טארט טארן עם תפוחים מקורמלים (יש גם נוסח טבעוני) ואחת ולתמיד – ההבדל בין פונדנט שוקולד לסופלה (כולל מתכונים).
למתכונים מומלצים נוספים 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ