30 מתכונים עם יוגורט להילחם בחום

מלחם היוגורט של ארז קומרובסקי והצזיקי המושלם, דרך שלל מרקים קרים ועד ארטיקים ביתיים - כל מה שטעים ומרענן עם יוגורט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק יוגורט וכופתאות בורגול.
מרק יוגורט וכופתאות בורגול.צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

יוגורט, מעבר להיותו מעדן פרוביוטי שמסייע במידה זו או אחרת למערכת העיכול, לפחות כך נהוג לסבור (וכל עוד אין רגישות ללקטוז ולחלב ניגר ברקע) הוא כבר מזמן מעדן ים תיכוני שמשובץ במנות אזוריות רבות ולא פחות חשוב מכך, תענוג צונן וקיצי. לכבודו, וכדי להתמודד עם הטמפרטורות האכזריות בחוץ, קיבצנו הפעם רק מתכונים מצוינים וחלקם אף צוננים, עם יוגורט.

בהתאם לאקלים המקומי, זה לא מפתיע לראות איך במרחב האזורי שלנו קיימות אינספור מנות שהיוגורט מככב בהן בתפקיד הראשי. לצד מנות מהמטבח הים תיכוני, בהן היוגורט תופס מקום של כבוד, אפשר היה להרכיב רשימה רק עמם. בין המתכונים: לחמניות יוגורט כיפיות או לחם מחבת מהיר, או לחילופין לחם היוגורט של ארז קומרובסקי. אחריו נעבור כאמור לסדרת מרקים קרים המתבססים על יוגורט, והם מושלמים לימים חמים.

משם ממשיכים אל גבינת לבנה ביתית, קלה, זולה ופשוטה להכנה ולמי שמתגעגע לצזיקי הבלתי נשכח שאכל ביוון, מיכל רוזנבך מנסה להביא את הגרסה המקורית בהצלחה די גדולה, מינוס הנוף הלא יווני בעליל מסביב. אחר כך יגיע השילוב המושלם של יוגורט עם דגים, בין אם בסביצ'ה, עם סלמון או עם בורי. יוגורט משודך היטב למנות כמו עלי גפן ובואיקוס פרמזן או פסטה; ולקינוח, גלידות יוגורט כי חום אימים בחוץ, קונפיטורת נקטרינות עם יוגורט או ארטיקים ביתיים שהם בעצם פרוזן יוגורט שלובש חג. בקיצור, הכל עם יוגורט.

למתכונים מומלצים נוספים

לא משנה מה תבחרו להכין, קחו את ההצעות ושחקו עמן לפי טעמכם והצטרפו אל קבוצת הפייסבוק שלנו - אוכלים את הראש, תפסו מקום בבמה המכובדת והציגו את בישוליכם. 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות