שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

14 מנות קלילות לארוחות סוף שבוע מהביל

מה אוכלים כשכל כך חם? 14 רעיונות קלילים שמתחילים בצזיקי כורדי ומסתיימים במוס שוקולד הכי קיצי שיש

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: לימור תירוש
רותם מימון

נכון לכתיבת שורות אלה, נדמה שהרגע הרותח של השבוע נמצא מאחורינו. זה לא אומר שבימים הקרובים יהיה פה קריר, או משהו בסגנון הזה, אבל בכל זאת - גם ירידה של כמה וכמה מעלות מבורכת. עם זאת, קשה לנו לדמיין ארוחות כבדות מדי וכשישבנו אמש לתכנן את תפריט ארוחות סוף השבוע, כל מה שרצינו זה רק דברים קלילים - שלא יכבידו על הבטן והם מרעננים, קצת חריפים אולי וכמובן - נכונים ומתאימים לעונה. אמנם מהכנת חלה של שבת אי אפשר להתחמק, אבל כמות הסלטים והמנות הקרירות בנסיקה. כך שילבנו נקטרינות בסלט ירוק, הכנו את תשובה הכורדית לצזיקי, ריג'לה שנמצאת עכשיו בשוק וכדאי לאזור אומץ ולהתחיל לבשל אותה, התירס הטרי בשיא עונתו לכן נכין ממנו סלט שאין צורך לבשלו. למנות עיקריות החלטנו ללכת על טורטיות מקסיקניות נהדרות, קציצות בהשראה תאילנדית ולברק מלא בעשבי תיבול וכשהוא מגיע עם סלסת עגבניות מעקצצת. לקינוח - מוס שוקולד של קיץ בשלוש גרסאות, כי חייבים משהו שוקולדי. לעומת זאת לחובבי הפירות נכין מעין סלט פירות עם מסקרפונה ומרנג. תענוג קיצי שהמלה קליל מיטיבה להגדיר אותו. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ