הכל בפיתה: רק מתכונים עם הפחמימה הלאומית

מהמתכון הנצחי לפיתה-טוסט של אהרוני, דרך עראייס חלומיים, לחמעג'ון, מוסחאן או סביח ועד פיתה עם שוקולד בגרסה מענגת במיוחד

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רוני קשמין
רוני קשמין

בפיתה יש קצת מסוד הבריאה – לחם שטוח שאין בו הרבה יותר מחיבור בין קמח ומים ובכל זאת, עולם ומלואו שסודו הוא בכיסו: פחמימה כל-יכולה ומכילה שיכולה לחבק אל תוכה כמעט כל חומר בהרמוניה. בקיצור, פיתה. הלחם והחמאה של המטבח המזרח תיכוני, לא בכדי. לכן, הקדשנו לכיס המאפה הריחני הזה את אסופת המתכונים של יום שלישי, שמסמל גם מקצת מפריקת העול של סוף תחילת השבוע. בין המתכונים: מתחילים מהבסיס עם מתכון לפיתות ביתיות שתמיד מצליחות (כי אחרי שמכינים פעם אחת בבית לא חוזרים לקנות אותן); פיתה-טוסט של אהרוני במילוי גבינות או פיתה במילוי בשר ומנגולד; המתכון היחיד לסביח שצריך לדעת; פיתות מחבת עם עלי זעתר ויוגורט או פיתה אפויה עם עדשים ופטה שאוספת את כל אבות המזון לתוכה; עראייס (או ביחידה - ערוסה) מתפקעים בשר או לחמעג'ון, פיתה-פיצה שקשה להפסיק לזלול; מוסחאן עם עוף צלוי של השף עומאר עילואן או המתכון האולטימטיבי לפיתות של המזנון ולקינוח, פיתה עם שוקולד בגרסה שלא אכלתם כמותה.
למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ