מתכונים חריפים שיגרמו לכם להזיע

מהמטבוחה של אייל שני, דרך קארי מסמאן תאילנדי ועד קיגל גזר עוקצני - כל מה שטוב וחריף ויגרום לכם להזיע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור אוכל מתן שופן
ממרח פלפלי פדרון ואורגנו. על לחם או ברטביםצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

ככל שהקיץ מתקדם והטמפרטורות מכות ללא רחם, כן הפלפלים החריפים שסופגים את מכות החום הופכים משובבים קטנים לרוצחים בדם קר. ואיזה כיף זה קצת להזיע מרוב חריף ולהתקרר בחום המהביל הזה, ממש כמו שיודעים כבר שנים במדינות דרום מזרח אסיה, שם זה מקובל ואפילו מובן מאליו, שיש קארי חף ושורף גם בימי הקיץ האכזריים. או במילים אחרות, הזמן הזה בשנה להילחם באש עם אש. בין המתכונים היום, מכל קשת החריפות: גספצ'ו אבטיח צונן ומרענן עם פלפלים מתוקים וחריפים; שלל מתכונים אסיאתיים ועוקצניים, כמו סלט קוקוס ופומלה כיפי במיוחד; קארי מסמאן חמצמץ-מתקתק וחרפרף (מידת החריפות בו ניתנת לשליטה); מרק עדשים בקארי אדום או מרק דגים ופירות ים חמוץ-חריף; המטבוחה של אייל שני, ממרח פלפלוני פדרון או סלט פלפל שיקפה שנאה לטבול בו פחמימה; גרגירי חומוס ברוטב כוסברה חריף עם טחינה; כרובית צלויה או ברוקולי עם פלפל אדום חריף ושום; פסטה ברוטב עגבניות חריף של אייל שני, פסטה חריפה ברוטב שמנת ופול של דורעם גונט; מוקפץ סיני קלאסי עם מיסו ופלפלים חריפים ואפילו קוגל גזר עוקצני שמזכיר בטעמיו את הנוסח הירושלמי. 
למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ