המתכונים שיוכיחו שאין כמו במיה

מבמיה כבושה ועד סביח, מחומוס ועד תבשיל עגבניות, מקארי טבעוני ועד סבזי: 16 מתכונים בכיכובה של הבמיה

רותם מימון
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
תבשילי במיה
צילום: מתן שופן
רותם מימון

חבר שחזר מסיני עם תיאורים מרחיקי לכת אודות תבשיל במיה עם רוטב עגבניות, לא הותיר אותנו אדישים. טסנו לשוק וראינו שהוא עדיין שופע בבמיות טריות, ירוקות ושעירות. שוב לא יכולנו להתאפק ואספנו כמה שיותר, לימים שעוד נתגעגע אליהן. ייתכן שרק קומץ קטן מבין הקוראי המדור נותרו עד שלב זה, כי אין הרבה חומרי גלם שנויים במחלוקת כמו הבמיה. יש מי שסולדים מהמרקם הרירי והתחושה המעט שעירה ויש מי שאוהב אותה בדיוק בגלל זה וגם היכולת שלה להיות רכה ומעודנת או נגיסה וקשוחה. כך או אחרת, כפי שמיד תראו - במיה עשויה להתאים למגוון רחב מאוד של מנות. נמליץ להתחיל מהמתכונים של אייל שני ומיכל וקסמן שנונתים עצות וטיפים מוזהבים לטיפול בבמיה ואז לצלול למתכונים: מבמיה כבושה ועד סביח, מחומוס ועד תבשיל עגבניות, מקארי טבעוני ועד סבזי. חוץ מקינוח, הכל עם במיה. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ