שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

כל הדרכים למלבי המושלם

מהמלבי של עומר מילר, דרך המלבי המפורסם של מסעדת אל באבור ועד מלבי קוקוס טבעוני עם סירופ תאנים

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מלבי טפיוקה של השף אבי קונפורטי
מלבי טפיוקה של השף אבי קונפורטי

אין הרבה קינוחים קרים שיודעים לפלג את הקהל למכורים לעומת שונאים כמו המלבי, הרבה בשל תכונותיו הרוטטות (היי לקורנפלור ולג'לטין) אבל בעיקר בשל מי הוורדים (שלום לספריי השירותים). אם גם אתם, כמונו, משתגעים על מלבי, במיוחד בגרסותיו הקלאסיות, על השמנת המתוקה, הבוטנים הגרוסים או הקוקוס, מי הוורדים ואפילו הרוטב האדום הזרחני והבלתי מזוהה, זה היום שלכם לזרוח. אם אתם נמנים עם הסולדים, כרכנו כאן הפעם גם מתכונים למלבי בלתי שגרתי, טבעוני לפרקים ובלי טיפת שמנת או מי ורדים. בין המתכונים הפעם: המלבי המפורסם של מסעדת "אל באבור" או מלבי ה"חלב" הפקיסטני של השף אבי קונפורטי עם טפיוקה; המתכון של עומר מילר למלבי עם רימונים או המתכון של מסעדת "המטבחון" למלבי דובדבנים; מלבי טבעוני עם רוטב התותים הקל בעולם (שאפשר להמיר בכל פרי אחר בעונתו) ועוד שלל מתכוני מלבי טבעוניים, למשל עם צ'יה וקוקוס או עם סירופ תאנים שהוא הילולה של מרקמים. אפילו מלבי היברידי שמבוסס הן על שמנת מתוקה והן על חלב קוקוס יש, למי שרוצים לקחת את זה לקצה.
למתכונים מומלצים נוספים 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ