כל הדרכים למלבי המושלם

מהמלבי הטבעוני של פיית העוגיות עד המלבי הקלאסי של עומר מילר, המלבי המפורסם של מסעדת אל באבור ועד מלבי קוקוס וטפיוקה, נטול מי ורדים. בקיצור, מלבי מושלם ב-14 מתכונים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מלבי טפיוקה של השף אבי קונפורטי
מלבי טפיוקה של השף אבי קונפורטיצילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אין הרבה קינוחים קרים שיודעים לפלג את הקהל למכורים לעומת שונאים כמו המלבי. לא מעט סולדים ממנו בשל תכונותיו הרוטטות (היי לקורנפלור ושלום לג'לטין) אבל רבים נמנעים ממנו בעיקר בשל תוספת מי הוורדים. אם גם אתם, כמונו, משתגעים על מלבי, במיוחד בגרסאותיו הקלאסיות, על השמנת המתוקה, הבוטנים הגרוסים או הקוקוס, מי הוורדים ואפילו הרוטב האדום הזרחני והבלתי מזוהה, זה היום שלכם לזרוח.

גם אם אתם נמנים עם הסולדים, אספנו כאן בין היתר מתכונים למלבי בלתי שגרתי, בלי טיפת שמנת או מי ורדים. שלא לדבר על כך שהמלבי הפך לאחד הקינוחים הבולטים ביותר במטבח הטבעוני המקומי. אם מוסיפים לזה גם את מזג האוויר המתחמם, לא נראה שצריך סיבות טובות מאלה להכין מלבי.

בין המתכונים הפעם: המלבי המפורסם של מסעדת "אל באבור" או מלבי "חלב פקיסטני" של השף אבי קונפורטי שמוסיף לו טפיוקה; המתכון של עומר מילר למלבי עם רימונים או המתכון של מסעדת "המטבחון" למלבי דובדבנים; מלבי טבעוני עם רוטב התותים הקל בעולם (שאפשר להמיר בכל פרי אחר בעונתו) ועוד שלל מתכוני מלבי טבעוניים, למשל עם צ'יה וקוקוס או עם סירופ תאנים שהוא הילולה של מרקמים. אפילו מלבי היברידי שמבוסס הן על שמנת מתוקה והן על חלב קוקוס יש, למי שרוצים לקחת את זה לקצה.

למתכונים מומלצים נוספים 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות