קינוחים מוצלחים עם מנגו

הסטיקי רייס של בית תאילנדי או הקציפה של אייל שני, פודינג אורז וחלב קוקוס או עוגת מנגו עם קשיו ועוד עוגות, גלידות ומוסים לתפארת הפרי הסמוק והטרופי

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגת מנגו-קשיו
רוני קשמין
רוני קשמין

מנגו, הפרי הטרופי והסמוק, הדביק והעסיסי, שאף מוקדש לו פסטיבל שלם בהודו, הוא פרי תאווה שקשה להקל בו ראש. אופן אכילתו הוא סוגייה בפני עצמה, כשהעם נחלק לאסכולות – עם האסכולה הראשונה נמנים מי שקולפים אותו ואוכלים; עם השנייה נמנים מי שהופכים אותו לקיפוד מתוק, גבו מקומר ומשורטט לקוביות-קוביות. יש גם קומץ נרדף, אלו שראו את האור, ומאז אוכלים את המנגו בקליפתו ("שם מסתתרים זה כל הוויטמינים"). כך או אחרת, קשה לעמוד בפני ריחו המשכר של פרי הקיץ המשגע הזה. לכן, איגדנו הפעם, בצעדים מדודים לקראת סוף השבוע, רק מתכונים לקינוחים מוצלחים עם מנגו. בין המתכונים: הסטיקי רייס של מסעדת "בית תאלינדי" או הקציפה של אייל שני;  שני נוסחים לעוגה שמשלבת בין מנגו לקשיו (בבצק או בקרם) ומתכון אחד לעוגת מנגו הפוכה; טארט מנגו בשלוש שכבות או מוס מנגו גאוני בשני מרכיבים שמכינים תוך דקות; פאדג' שוקולד או גלידה טבעונית, ועוד. למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ