25 דרכים מעולות להכין בראוניז

עם קרמל מלוח, פקאנים, אגוזים, מרציפן והרבה מאוד שוקולד. 25 מתכונים לבראוניז שיהיה מאוד קשה להתאפק ולא התנפל כאשר יצאו מהתנור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בראוניז
בראוניזצילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד, הוא מהות המדור היום. לכאורה, בראוניז או חומיות, אם תרצו, הן עוגות שוקולד נמוכות  - הכי קלות בעולם. לכאורה. כל מה שצריך בשביל הצלחה בטוחה זה שוקולד איכותי, אבקת קקאו משובחת וזהו. בפועל, מדובר בקינוח חמקמק שהקו בין עוגת שוקולד סתמית ויבשה לעוגיית בראוניז קלאסית מעולה ועסיסית הוא דק ולכן אפשר ליפול בו בקלות.

אם לא עוקבים אחר החוקים, למשל במשך זמן האפייה וטמפרטורת התנור, מספר הערבובים ואפילו על קור הביצים ואיכות השוקולד, אפשר לפספס את הנקודה. אך במרבית המקרים, מדובר בעוגה / עוגייה הכי מתגמלת שיש.

כפי שמיד תראו, גם לבראוני הקלאסי נולדו כמה וכמה גרסאות ותוספות, ולכל מתכונאי ומתכונאית יש פיתול בעלילת השוקולד שלו עד כדי כך שישנן גם גרסאות נטולות שוקולד ונטולות ביצים, או גרסאות בהן הבראוניז הם בעצם בסיס לקינוח גדול יותר, כמו למשל הטרייפל או המתכון של מיכל רוזנבך שמשלב הרבה קצפת, שכל מה שתרצו זה לאכול בכפית ישר מהתבנית. זו הסיבה שהבאנו 25 דרכים להסתגר במטבח בחברת שוקולד ולצאת עם חומיות.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות