16 מתכונים לגפילטע פיש המושלם

איך מכינים גפילטע? מהמתכון של הסבתא הפולנייה שמעולם לא ביקשתם ממנה, דרך גפילטע של שף ועד הנוסח הטבעוני – צעד אחד צעד עד שתידעו להכין את קציצת הדג המתוקה והרוטטת לבד בבית, בפינה, בחושך

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גפילטע פיש
רוני קשמין
רוני קשמין

יש לא מעט מאכלים וסמלים לראש השנה, אבל איכשהו דווקא הגפילטע פיש, אותה קציצת דג אפרפרה, מתקתקה ורוטטת, הפכה לאחד מנכסי צאן הברזל של החג. היום, יותר מתמיד, חובבי הגפילטע כבר לא חיים במחשכים, לא חייבים להשתיק את החיבה האסורה לקציצה האפרפרה, כשלא רק סבתות פולניות מגלגלות את הקציצות אלא גם שפים ואנשי אוכל, שיוצרים מתכונים עדכניים לקלאסיקה; מכאלו שזונחים את הקרפיון, הנחות לכאורה, לטובת דגים כדניס או לוקוס ואף יוצרים נוסחים טבעוניים למאכל. לטובת כל הללו, המתכונים הקלאסיים והמסורתיים ועד השדרוגים, יצרנו כאן הפעם אסופת מתכונים חגיגיתת, שרוחשת כבוד לאלו וגם לאלו – המתכון של סבתא, דרך המתכון של השף רפי כהן ועד מתכון לגפליטע פיש בנוסח הטברייני שלו ואפילו בגרסה טבעונית. למתכונים מומלצים נוספים לראש השנה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ