מה עושים עם צ'יה?

מדייסת בוקר, דרך פודינג או מרק קר ועד גלילות חציל ואפילו המבורגר – כל מה שטוב וטעים עם זרעי צ'יה

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ממרח שומשום וזרעי צ'יה
רותם מימון
רותם מימון

מזון־על ("סופרפוד", אם תרצו) הוא כינוי המטרייה האופנתי שמתאר מני מזונות שסגולותיהם אומנם משתנות אבל בהגדרה, הם כאלו שעשירים באופן יחסי בערכים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ומכילים אותם בכמות גדולה בהרבה ממזונות אחרים. ברשימה האקסלוסיבית נכללים מזונות שונים, חלקם בזכות נוכחות גבוהה של נוטריינטים וחלקם אולי גם בשל יחסי ציבור טובים, מגוג'יברי, דרך קוקוס ורימונים ועד פולן, אלוורה, אסאי, ספירולינה, פולי קקאו וזרעי צ'יה. ברשימה הזו נמנים מזונות שעל פי רוב מחירם גבוה ונגישותם נמוכה. דווקא זרעי הצ'יה מתומחרים במתינות, ניתן להשיג אותם ביום ברוב הסופרים, השווקים ובתי הטבע ואפשר לשבץ אותם במאכלים שונים בקלות. לכבודם, איגדנו הפעם נבחרת מתכונים קלילים ובריאים. בין המתכונים: דייסת שיבולת שועל קלה עם צ'יה ובננה או מרק קר של צ'יה וקוקוס; פודינג צ'יה עם שלל מזונות על או מלבי טבעוני משגע; גלילות חציל ממולאות או המבורגר כרישה ומנגולד; עוגיות בריאות מטריפות, ממרח או חטיפי שומשום, מוס שוקולד או מאפינס. בקיצור, הכל עם צ'יה. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ