קוצצים ביחד: רק מתכונים ביתיים ומצוינים לכבד קצוץ

מהמתכון לכבד הקצוץ של סבתא, דרך נוסח רוסי, רומני, בוכרי או פולני ואפילו כבד קצוץ טבעוני – כל הטריקים והשטיקים לכבד הקצוץ המושלם

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
כבד קצוץ מתוך הספר "חבר הטעמים"
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

לכל אחד ואחת יש את הכבד הקצוץ שיישבעו בשמו – של סבתא או של אמא בדרך כלל, שרק היא יודעת איך להגיע למרקם הנכון ולטעם המושלם; אולי זה משהו במינון של הבצל המטוגן, אולי זה דווקא האיזון מול השמאלץ, שומן האווז, הבצל המטוגן או אפילו החמאה. איך שלא יהיה, תמיד יש איפשהו איזה מתכון כזה, בדרך כלל משהו שרץ במשפחה ומתייחסים אליו במעין חרדת קודש, כשלא כל כך מעיזים להכין אותו. הפעם, לקחנו על עצמנו לאגד כאן רק מתכונים מצטיינים לכבד קצוץ, כולל מקבץ חוקי אצבע, כדי שבחג הקרוב, לא נהא תלויים עוד בסבתא או באמא ונוכל להכין את המנה הנוסטלגית בעצמנו. בין המתכונים: המתכון הקלאסי של סבתא, כמובן, עם תועפות בצל מטוגן; או שלל נוסחים של עדות שונות, ביניהם כבד קצוץ רוסי (עם מלפפון חמוץ בצידו); נוסח פולני (עם חמאה); לטבי (עם ביצה קשה); בוכרי (עשוי עם כבד בקר); או רומני (עתיר בצל); מתכונים נוספים לכבד עוף, קצוץ בדרגות משתנות (קצוץ גס או בכלל לא) ואפילו שני מתכונים טבעוניים למהדרין. כן כן, מתכונים טבעוניים לכבד קצוץ. למתכונים מומלצים נוספים לראש השנה

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ