16 סלטים מבושלים לארוחות סוף השבוע

סלטים מבושלים הם הפתיח המושלם לארוחת שישי חגיגית ואפשר לשחק ולגוון עם עגבניות, חצילים, לפתות, תפוחי אדמה, מנגולד, גזר וכל ירק שיש לכם במקרר. הנה 16 מתכונים מומלצים לסלטים מבושלים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרניאריק. ישר בבטן הרכה
קפונטה חצילים. ישר בבטן הרכהצילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

אין ארוחת שישי אצלנו בבית שאינה נפתחת בלי סלטים. עוד הרבה לפני המנות הראשונות (ברבות, כמובן), מדובר במה שקוראים אצלנו - סתימת פינת הרעב, מעין "תאכל קצת, כי לא אכלת כלום כבר כמה שעות ואחר כך נדבר". אחרי הפתיחה המרהיבה הזאת שכל כולה קיבוץ גלויות של סלטים בצלחות קטנות (שיש שיקראו להם מזטים) אפשר להתחיל לאכול כמו שצריך ולחזור לסדר הידוע של ראשונות-עיקריות ומשהו מתוק לסוף.

העבודה על הסלטים מתחילה כבר ביום חמישי, בעיקר על המרמומה (זאת שהולכת ראש בראש עם המטבוחה, אל תחמיצו את המתכון של אייל שני) והצ'ירשי, אותו סלט דלעת צפון אפריקאי שהולך נהדר יחד עם קוסקוס. מעלים סירים על הגז ומתחילים לבשל הכל מכל - סלק ולפת, פלפלים וחצילים, סלרי ועגבניות והריחות של השום המיטגן לו הטרידו את המנוחה עד שטעמנו משהו. בקיצור, סלט מבושל הוא תחנת חובה בדרך לארוחת שישי וכדאי ליישם את זה גם בבית שלכם, לא חשוב מאיזו עדה אתם. הנה כמה רעיונות לפתיחת שולחן.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ