הכינו את החלות: 22 מנות שלא תוכלו להפסיק לנגב את הרוטב שלהן

ירים את ידו מי שלא אוהב לבצוע לחם ולהתחיל לנגב רוטב שנשאר אחרי המנה? משקשוקה מלאה ברוטב ועד חריימה, מהסביח המיוחד של אייל שני ועד הקציצות שהילדים אוהבים - כל התירוצים לחסל לחם בארוחה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דג ים ברוטב עגבניות חריף
דג ים ברוטב עגבניות חריףצילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

בגדול, עד בוא הקורונה נמנענו מגלוטן. בגדול. עד לא מזמן, לא הייתם רואים אותנו מנשנשים עוגות בפינת הקפה המשרדית, לא אוכלים פסטה כשכולם מחממים את ארוחת הצהריים שלהם במיקרו וגם לא חוטאים בפיתה עם שווארמה או בזמן ניגוב החומוס. המוטו הזה לא עזר לנו בימי הקורונה. כמו כולם, גם אנחנו התחלנו לאפות חלות ולחמים. נגדיל ונאמר - בארוחת שישי, כשהחלות המתוקות נשלפות מהתנור והדגים החריפים ברוטב גם, אין שום דרך לעצור אותנו. ירים את ידו מי שלא אוהב לבצוע לחם ולהתחיל לנגב רוטב שנשאר אחרי המנה והוא לעתים קרובות התירוץ לכל פסטיבל האוכל הזה. לפיכך התכנסנו היום עם מנות שכל מה שטוב בהן הוא בעיקר הרוטב, כזה שאי אפשר להפסיק לנגב: נתחיל עם מנות הבוקר כמו השקשוקה והאגז בנדיקט שאי אפשר בלי פרוסת חלה לצדן, הסביח המיוחד של אייל שני - כמו גם החביתה שלו ברוטב שהיא סוג של שקשוקה, נציגי הסלטים והממרחים הם המרמומה, אחותה של המטבוחה, ממרח השום או סלט החצילים של לימור לניאדו תירוש ובמנות העיקריות שנעות סביב דגים וקציצות ברוטב. בקיצור, כל המנות שמתאימות לשלל ארוחות סוף השבוע. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ