שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

לאושפיזין ולכם: מה מבשלים לסוכות?

ממאפה שכולו הכנסת אורחים, דרך ארוחה בסימן שבעת המינים ועד שלל קינוחים חגיגיים – כל המתכונים והרעיונות לאירוח בסוכות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פסטייה עוף עם משמשים, צנוברים וזעפרןצילום: לימור לניאדו תירו
רוני קשמין
רוני קשמין

השלישי בין הרגלים ומבין חגי תשרי, בין סוף הקיץ לרוחות הסתיו, חג הסוכות ממוקם איפשהו בתפר החמקמק הזה, וגם למי שלא מקיימים את מצוות הישיבה בסוכה, ימצאו את עצמם באיזו ארוחה או שתיים. בין אם זו ארוחת החג המסורתית כמעט תחת כיפת השמיים ובין אם לא, איגדנו כאן רק את המתכונים המצטיינים, כאלו שמצדיקים האבסת יתר בסוף החגים (וגם כמה מתכונים קלילים ובריאים). בין המתכונים: שלוש אפשרויות לברוסקטות שאת מרכיביהן ניתן להכין מבעוד מועד וכל מה שנותר לעשות רגע לפני שהאורחים מגיעים הוא רק להרכיב ולהגיש; מאפה שקדים ובצל שכל כולו הכנסת אורחים; סלט רימונים חגיגי או מאפינס קישואים; מסלט טאבולה ועד סינטה כבושה – מגוון מתכונים עם תמרים (ולא רק בקינוח); המתכון האולטימטיבי לקוסקוס המפואר ביותר או פסטייה חגיגית, שזופת בצק וממולאת עוף; שלל מתכונים טבעוניים ובריאים, למי שמעדיפים לא להגזים בחגים, כמו תבשיל של שעועית לימה ביין לבן ומרווה או כדורי בטטה; מתכונים לסוכות של חיים כהן, ביניהם עוף צלוי עם לימון וסוטלאג', פודינג אורז מתוק ומבושם קינמון; מתכוני אתרוגים כמו ליקר או ריבת אתרוג (עם סגולות מסתוריות משלה) ולמנה אחרונה, מלבי או פנקוטה בדבש, עוגת תפוחים, כנאפה תמרים, פבלובה עם קרם לימון ותמרים, ועוד. למתכוני חג מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ