מה עושים עם גרגירי חומוס?

במרקים, בסלטים, בקציצות, בתבשילים ואפילו כפיצוחים חמים: זה הזמן לשלוף גרגירי חומוס מהמזווה ולהתחיל לבשל

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גרגרי חומוס לימור תירוש
צילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון

כשאומרים חומוס, במרבית המקרים האסוציאציה הראשונה היא לאותה מחית ים תיכונית בלתי נשכחת. אבל חומוס הוא עולם ומלואו. מנעד הדברים שאפשר לעשות ממנו הוא רחב ומגוון ויכול לנוע בין תפקיד משנה כתוספת פריכה או כשחקן מרכזי במנה. חומוס, כגרגירים שלמים, יכול להופיע במרקים, בסלטים, בקציצות, בחמין, בממולאים ואפילו בפיצוחים. לצורך בישול, החומוס הדרוש הוא זה שגרגיריו גדולים יותר (זן ספרדי או מקסיקני בדרך כלל), קליפתו מקומטת וצבעו בהיר יותר. לטובת ממרח או מחית חומוס רצוי להשיג את גרגירי חומוס מהזן הקטן (הבולגרי, הדס או האורגניים הזעירים) וקליפתם חלקה ובצבע חום בהיר. ההבדל בין הזנים הוא לא רק בגודל אלא גם בזמן הבישול השונה לכל צורך - בממרח הגרגירים דורשים בישול במשך זמן רב על אש קטנה, ואילו חומוס שמטרתו להופיע בסלטים ותבשילים (כלומר לגרגירים שלמים) יתבשל במשך שעה עד שעה וחצי ולשמחתנו, יש גם מקום לקיצורי דרך (הן בשימורים באיכות טובה והן בחומוס מבושל קפוא, בדקו זאת לפי המתכון). אז מה עושים עם גרגירי החומוס שיש לכם במזווה? הנה כל ההצעות. מתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ