20 מתכונים צמחוניים וטבעוניים לאמצע השבוע

ממרק לימון ואורז מצרי או תבשיל קארי, דרך פנקייק תרד קל וטעים או ברד פודינג מלוח ועד לביבות מתוקות ומפתיעות – 20 מנות צמחוניות וטבעוניות לאנשים עסוקים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאפה פסטה טבעוני עם חצילים, דלעת ועגבניות שרי ברוטב קשיו
צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

"האם אפשר להקדיש מדור למתכונים בלי הרבה כאב ראש", נחתה הודעה במייל המערכת. "הא, ואם אפשר גם שהם יהיו ידידותיים לצמחונים", לשון הבקשה - ואנחנו הרי איננו הטיפוסים שיגידו לא לקוראיהם הקבועים, שמבקשים גם הם לקחת חלק במגמת ההפחתה של צריכת הבשר, גם אם אינם צמחונים או טבעונים בחיי היומיום. הפחתה, קוראים לזה.

אי לכך ובהתאם לזאת, קיבצנו הפעם רק מתכונים צמחוניים וטבעוניים שמשלבים בין שורותיהם משהו מרוחות הסתיו הנעימות במיוחד השבוע, ומתאימות לאנשים עסוקים שכל מה שהם מחפשים זה "מתכונים בלי כאש ראש". בין המתכונים: מרק לימון ואורז מצרי או מרק ירקות שיכול לשמש אתכם גם כציר בעתיד החורפי.

ממשיכים עם ברד פודינג מלוח עם חצילים ועגבניות או פנקייק תרד קל וטעים או עם שני סלטי סלק שונים מאוד זה מזה. קישואים (או זוקיני) צלויים במחבת עם מרווה ולימון זו מנת סתיו אדירה, מהירה וטעימה וכמוה גם הנודלס לעצלנים. תבשיל הקארי והצ'ילי אולי יצריכו טיפה יותר מאפס מאמץ, אבל לא הרבה מעבר; שווארמת פטריות שתרצו לאמץ גם למנגל הקרוב.

אחר כך ירעימו התותחים הכבדים בדמות מנות עיקריות יפות: מאפה פסטה עם חצילים, דלעות ועגבניות שרי ברוטב קשיו ששווה את ההשקעה, לזנייה ששווה להיות צמחוני בשבילה, ממולאים צמחוניים עם מנגולד, שניצל מבטטה או פטריות וסינייה; ולקינוח, מאפינס פירות יער מהיר ומושחת שמכינים בדקות או לביבות מתוקות ומפתיעות ועוגיות טחינה טעימות להפליא. בקיצור, כל מה שצמחוני, טבעוני ולא שוברים איתו את הראש. ותודה לקוראינו המתמידים.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות