מהנוסח היווני ועד הטבעוני: מתכונים מעולים למוסקה

ממתכון אסלי למוסקה יוונית מהחלומות, דרך הגרסה של אייל שני ועד גרסה ביתית וממש לא נאמנה למקור ואפילו גרסה טבעונית – כל הדרכים למוסקה המושלמת

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מוסקה
מוסקה. הרוטב הלבן מתערבב בבשר בכל נגיסה צילום: דן פרץ
רוני קשמין
רוני קשמין

מוסקה יוונית אמיתית היא לא מנה קלה להכנה, כשיש יש בה המון שלבים, אבל היא כל כך טעימה שהכנתה שווה כל רגע. זו מנה נפלאה ליום קריר, שתחמם את הבטן ותעלה חיוך על השפתיים. לפי הדיי עפאים, במטבחי מסעדות הפועלים של כור ההיתוך המקומי הפך כל מאכל המכיל חצילים הממולאים בבשר ל"מוסקה", אלא שמוסקה יוונית אמיתית אינה עניין של מה בכך כלל וכלל, ובעיקר לא תואמת את הלכות המטבח הכשר, בשל השידוך בין בשר ורוטב בשמל בה, לכן כמעט שאין למצוא אותה בגרסתה המקורית בישראל. לכבוד המנה, אם בגרסה היוונית המקורית והבלתי כשרה – שאומנם לא פשוט למצוא, אבל אפשר להכין ואם בכלל בגרסה הטבעונית, קיבצנו הפעם רק מתכונים מעולים למוסקה. בין המתכונים: לפחות שלושה מתכונים נאמנים (מי יותר ומי פחות) למקור; מוסקה ביתית בגרסה ממש לא נאמנה למקור; מוסקה אישית מהירת הכנה, הגרסה של אייל שני למוסקה או הגרסה הטבעונית של גל ברזילי למנה, ועוד.
למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ