מנות פשוטות וטעימות לסוף שבוע שקט

חלות ביתיות פשוטות ונהדרות או עוגת גבינה כמו של פעם, פאי רועים או תבשיל שפונדרה: אחרי שבוע כל כך סוער, כל מה שצריך זה אוכל ביתי פשוט וטעים. את היומרות הקולינריות נשמור לשבוע אחר

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קציצות עוף וחציל קלוי של השף אבי לוי
רותם מימון
רותם מימון

אחרי השבוע הסוער הזה, בו כמעט יצאנו למלחמה וחצי מדינה השתתקה, נדמה שכל מה שצריך עכשיו זה שקט. שאף אחד לא יטריד אותנו. ואם כבר רעש וסיכוי קטן לאופטימיות, אז אחרי כל החום הנובמברי הזה, כל מה שאפשר לבקש עכשיו זה רק גשם שיטפטף לו פה ושם. אז מה מבשלים? אוכל פשוט ונעים של בית. בלי יותר מדי יומרות מתוחכמות, את זה נשמור לשבוע אחר. את הארוחות נתחיל עם חלות ביתיות ופשוטות, שכבר עם התפשטות הריח שלהן בבית הכל אופטימי יותר. ממשיכים עם מרק בצל, לא כמו בפריז, אבל בהחלט יכול להכניס סוף סוף לאווירת סתיו. נפעיל את התנורים לכבוד כמה וכמה ירקות צלויים - בהם גזר, חציל, סלק ושומר. למנות ביניים ועיקריות הלכנו על פאי רועים שאין זמן שאינו מתאים לו, או פלפלים ממולאים בשלל דרכים. אפשרות נוספת היא צלי של שפונדרה - נתח שיותר ויותר אנשים מגלים ומתאהבים ואין מתאים ממנו לבישולים ארוכים או לצלייה, או סלמון על קוסקוס כי זו מנה שתמיד עובדת. שתי מנות עיקריות נוספות הן תבשיל בקר ברוטב עגבניות או למי שלא יכול בלי קציצות - הגרסה של השף אבי לוי תכניס אותן גם לאותו הרוטב. לקינוח הלכנו על ארבע עוגות שהן אהבות חיינו האמיתיות - עם מייפל או שמן זית ולימון, עם גזר או גבינה. כך או אחרת, שיהיה סוף שבוע טעים ובעיקר - שקט. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ