מסלטים ועד שייקים: מתכונים עם קייל

אכלתם יותר מדי בסוף השבוע? הגיע הזמן לקצת בריאות. מסלטים דרך מרק ועד לפסטות ולשייק ירוק - 12 דרכים להכניס קצת יותר קייל לגוף

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קייל
רותם מימון
רותם מימון

לא מעט אנשים, לא חשוב מאיזה צד של המפה הפוליטית, הוציאו לקייל שם רע. לא ברור איך ממזון על, מירק בעל ערך תזונתי גבוה, הוא הפך למושמץ כל כך והפך לביטוי נלעג של יושבי הבועה. ולא בצדק. אנחנו פה בשביל להחזיר עטרה ליושנה, כלומר לנסות להשיב לו מעט מאותו הזוהר שאפף אותו עד לפני חמש שנים בערך. רק כדי להזכיר, הקייל שייך למשפחת המצליבים שכוללת את זני הכרוב, הברוקולי והכרובית ובארץ יש לא מעט זנים שנבדלים זה מזה במרקמם ובצבעם (ואפילו בצורתם), ובמקומות מסוימים הוא עדיין נקרא כרוב שחור ונמכר ככזה. אמנם היום יש לא מעט חומרי גלם שעשו אינפלציה למונח "מזון על", אבל לקייל שמור מקום של כבוד בהיכל התהילה הוויטמיני. בסופו של דבר, אחרי שלל יתרונותיו גם צריך לאכול או לשתות (בכל פעם שהגוף נדרש לניקוי רעלים) אותו. בעבורנו, לא פעם בבית הוא פשוט מחליף את התרד בחלק מהמתכונים, על אף שהמופע החוזר שלו הוא כמובן בסלט. הטיפ הכי טוב שאפשר לתת בעבודה עם הקייל היא פשוט להפשיל שרוולים ולתת ידיים. כלומר, כדי להקל מעט על הסיביות שלו, כדאי פשוט לרכך אותו עם הרבה שמן זית ולישה קלה בידיים. אז הנה, מסלטים דרך מרק ועד לפסטה ושייק ירוק - 12 דרכים להכניס קצת יותר קייל לגוף. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ