המתכונים שיגרמו לכם לאהוב קצת יותר תרד

במרקים, בסלטים, במאפים, בתבשילים או קציצות ופסטה: עונת התרד החלה וזה הזמן לעשות ממנו מטעמים ירקרקים

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עלי תרד
רותם מימון
רותם מימון

ההשמצות הרבות שקיבל הקייל במדור המתכונים בתחילת השבוע, רק הוכיחו לנו יותר ויותר את האמרה - שונאים אותך משמע אתה קיים. זה הזכיר לנו עוד עלים ירוקים שנוטים להשמיץ מעל כל במה - לא, לא החסה - התרד. אמנם נראה שמצבו של התרד טוב בהרבה מידידו הקייל. יכול להיות שזה טמון בעובדה שהתרד איתנו הרבה יותר זמן וכבר למדנו כיצד לעכל אותו. עובדה שנייה היא שבעבור ילידי שנות ה-70 ומטה מדובר ב-"מזון העל", הראשון שניסו למכור לנו, אחר כך התברר שהוא פחות מבריא מכפי שציפו, אבל אנחנו כבר ממש בעדו. בימים אלה, שהחורף עוד לא ממש פה אבל הלילות קרים למדי - הגינה הביתית שלנו מתפוצצת מעלי תרד טורקי ירוקים ובשרניים, וזה עוד לפני הגשם. בארץ אפשר למצוא שני זנים מרכזיים - תרד טורקי בעל עלים גדולים ורכים שאפשר לאכול אותו טרי או מבושל ותרד ניו זילנדי - בעל עלים עבים ובשרניים יותר והוא מתאים יותר לבישול ולמילוי בורקס למשל. כך או אחרת, נקו היטב את החול, שמרו את הגבעולים גם והתחילו לבשל קצת יותר תרד - החורף בפתח. או לפחות ככה מספרים. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ