בסלטים, בקציצות או במרק: זה זמן הסלרי

שנוי במחלוקת לא פחות מאשר כוסברה או פטרוזיליה, אבל עמוק ומשמעותי מכל עלה ירוק אחר - הסלרי, מהשורש ועד הגבעול, הוא הירק שלכם לחורף הקרוב ואלו כל הדברים שאפשר לעשות עמו

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון
רותם מימון

ברגע שהניו יורק טיימס יוצא בכתבת פרופיל בת אלפיים מילה אודות הסלרי ומכתיר אותו כגיבור הבלתי רשמי של התקופה, ככל הנראה שמדובר בכרובית הבאה. הניו יורק טיימס ממשיך ומסמן את המנות והמסעדות שהחלו להעביר את הסלרי לקדמת הבמה. לא רק תבלין בקציצות או עוד ירק במרק, אלא כוכב רשמי, עמוק ובעל אופי ונוכחות. בארץ, יש להודות על האמת, השימוש בסלרי נדמה כשנוי במחלוקת לא פחות מאשר הוויכוח מי שנוא פחות - כוסברה או פטרוזיליה. או שאוהבים מאוד או שסולדים. אנחנו כאן בשביל לתת לו את הכבוד כמובן. כעת, כשהוא ירוק מתמיד ועונתו החלה, זה הזמן לעשות ממנו מטעמים נהדרים. אז מה עושים עם סלרי? הגבעולים שלו, אלו שפעם קשטו שולחנות בני אצולה כפרחים ממש, הם שחקנים חשובים בסלטים ירוקים רבי טעם ומורכבות וכמובן במרקים. השורש שלו הוא נהדר במרק שורשים או דווקא בקרם ארומטי, אבל גם הוא יכול להפתיע בסלטים או בתבשילים. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ