הזמן הירוק: מה עושים עם מנגולד? מתכונים צמחוניים וטבעוניים לחורף

במרקים או בתבשילים, במאפים או בסלטים: המנגולד עכשיו ירוק מתמיד וזה הזמן להרחיב את מנעד המתכונים הצמחוניים והטבעוניים לקראת החורף המתקרב

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון
רותם מימון

בעידן בו את רוב חומרי הגלם אפשר למצוא כל השנה בשוק, כבר שכחנו שיש דבר כזה שנקרא עונות. כמו במקרה של התרד שמציף כעת את גינות הירק והשווקים - כך גם המנגולד, הוא סלק העלים, מתקרב אט אט אל שיא עונתו - החורף. בשנים האחרונות אפשר למצוא בסופר במשך כל השנה מנגולד בשלושה מופעים - ירוק והמפורסם מכולם, ומלבדו - מנגולד צהוב ואדום. הצהוב והירוק נהדרים כמו שהם בסלט טרי או מבושל, במרק או בתבשיל ואילו האדום הוא הזן המריר פחות והחמצמץ יותר של המנגולד ולכן מתאים יותר למנות מבושלות, כמו למשל ממולאים ומרקים. המנגולד הירוק יכול להחליף פעמים רבות את התרד וכפי שמיד תראו - בהרבה מאוד מתכונים (בעיקר בכל הקשור במאפים) יציעו את השניים כחלופות. לכבוד יום שני ללא בשר, בחרנו מתכוני מנגולד צמחוניים וטבעוניים, על אף שבחלק מהמתכונים יציעו לאוכלי כל להחליף את ציר הירקות בעוף. אז מה עושים עם מנגולד? הנה כל הרעיונות. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ