ממרקים, פשטידות ועד ממולאים: רק מתכונים עם בצל

הבצל תמיד יודע להוציא את המקסימום משותפיו לקלחת, ועם בוא הקור הוא נהדר לא רק במרק, אלא בטארטים ופשטידות, סלטים ותבשילים וכמובן בממולאים

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק בצל
רותם מימון
רותם מימון

הבצל הוא אחד מוותיקי הירקות בעולם, משחר ההיסטוריה הוא נמצא בסביבה אחרי שהיגר לפה מאסיה. הוא נכנס אל מטבחי הים התיכון דרך מצרים, אבל שעתו הגדולה היתה דווקא בתקופה הרומית. חיילי האימפריה הרומית הפכו אותו למרכיב עיקרי והשתמשו בו כירק עתיר בוויטמינים וסגולות מרפא (לא בכדי הסבתות שלנו המציאו לא מעט תרופות בהשתתפותו). כעבור כמה מאות שנים באו הצרפתים והכתירו אותו למלך ויצרו את אחד המרקים הנפלאים בעולם. בימינו אנו הבצל עדיין מרכיב חשוב במטבח, כזה שתמיד יודע להוציא את המקסימום משותפיו לצלחת. אבל לא פעם הוא מגיע על תקן תבלין, הד או ניגוד לטעמים אחרים במנה. אנחנו פה בשביל להחזיר אותו אל מרכז הצלחת, לא על תקן קישוט ולא כשחקן משנה בתבשיל - אלא הכוכב. כבר דיברנו על כך לא פעם במדור, על אף שמוצאים בצל במרכולים ובשווקים במשך כל השנה, גם לו יש עונות. הקיץ הוא זמנו של הבצל היבש, בסתיו מגיע הבצל שקליפתו החיצונית חומה־בהירה וטעמו בצלי יותר וחריף יחסית והחורף הוא זמנם של הבצלים הסגולים. ומה עם הבצל הירוק? אותו באמת אפשר למצוא כל השנה, אבל הסתיו והחורף אלו העונות שלו. אז מה עושים עם בצל ולא רק בסלט ירקות? מרק צרפתי כמובן, אבל גם ממולאים וסלטים ועוד ועוד. למתכונים מומלצים נוספים

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ