מהמלוח למתוק: 20 מתכונים מפתיעים עם פיסטוק

לא רק כפיצוחים ולא רק בכנאפה, פיסטוק יכול להיות מרכיב מפתיע בתבשילים ובפסטות, עם בשר או עם ירקות, וכמובן בעוגות בלתי נשכחות.

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בקלאווה מלוחה מפיסטוק ועשבי תיבול
צילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון

ירימו את ידם מי שאינם אוהבים לפצח אגוז פיסטוק מלוח ולדלות מתוכו כמעין פנינה את ליבתו הירוקה מלוחה, או לחלופין להיכנס לגלידרייה ומבין כל הטעמים לבחור שוב ושוב את הטעם האהוב - הפיסטוק. אך אנחנו צריכים ללמוד קצת מהאיטלקים וליתר דיוק מהסיציליאנים שמוסיפים אותו בנדיבות לתבשילי בשר וירקות או גורסים אותם לפירורים ומפזרים מעל פסטות או תוחבים לבטן הדג יחד עם עשבי תיבול, לימון ושמן זית. אבל למה אנחנו הולכים רחוק? גם באזורנו הפיסטוק אהוב ביותר, אמנם בעיקר בקינוחים שהמפורסמים שבהם הם כמובן הבקלוואה והכנאפה, אבל לא רק. במטבח השאמי מערבבים פיסטוק באורז או משבצים אותו בגלילי בשר, לא רק בגלל הטעם, אלא גם בגלל משחק המרקמים שהוא מוסיף. נכון, מיד תראו שעל הכנאפה ויתרנו הפעם, פשוט כי יש מספיק מתכונים טובים וטעימים לא פחות. על הבקלוואה לא ויתרנו, אבל הבאנו אותה בגרסה המלוחה. בין המנות הראשונות (למשל מנת "חומוס" שהמרנו לפיסטוקים) לקינוחים - הנה 20 מנות שהפיסטוק מוסיף להן עומק וטעם. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ