עשר דרכים להכין מרק חומוס

ממרק חרירה כמו של פעם ועד ממרק חומוס טוסקני, עונת המרקים כאן וזה הזמן להעשיר את ספריית מתכוני הקטניות שלכם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גרגרי חומוס לימור תירוש
צילום: לימור לניאדו תירוש

חיכינו לו לא מעט והנה הוא פה בתפארתו - הקור. ומה מתאים יותר מכל מאשר מרקי קטניות עשירים ומחממים? אחרי שהקדשנו מדור שלם למרקי העדשים הגיע הזמן לעבור אל מרקי החומוס. להפתעתנו הרבה, בסקר שערכנו בקבוצת האוכל שלנו - רבים מהנשאלים לא ידעו כלל מהו מרק חומוס. נציג ידוע מעדת המרקים הזאת הוא כמובן החרירה, אולי מרק החומוס (והעדשים) המפורסם מכולם, אבל בכל אגן הים התיכון נולדו להן גרסאות שונות. מעבר לחרירה ומרקים ים תיכוניים נושנים, החומוס נכנס גם לפרשנויות החדשות כגורם מסייע להסמכת המרק.

כדאי לדעת שאת גרגירי החומוס למרקים כדאי להשרות לפחות לחצי יממה לפני הבישול. אין לכם זמן? קיצור דרך אפשרי הוא דרך חומוס מבושל מוכן (בשימורים או קפוא), אז נחסך כל שלב ההשרייה והבישול המקדים. אם החלטתם ללכת על חומוס יבש, הזן המומלץ לשימוש והאהוב עלינו ביותר הוא הדס שגרגיריו קטנים אמנם נחשבים לרכים, אבל אינם מתפרקים בבישול.

למתכוני מרקים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ