עשר דרכים להכין מרק חומוס

ממרק חרירה כמו של פעם ועד ממרק חומוס טוסקני, עונת המרקים כאן וזה הזמן להעשיר את ספריית מתכוני הקטניות שלכם

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גרגרי חומוס לימור תירוש
צילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון

חיכינו לו לא מעט והנה הוא פה בתפארתו - הקור. ומה מתאים יותר מכל מאשר מרקי קטניות עשירים ומחממים? אחרי שהקדשנו מדור שלם ל הגיע הזמן לעבור אל מרקי החומוס. חרירה הוא אולי מרק החומוס (והעדשים) המפורסם מכולם, אבל בכל אגן הים התיכון נולדו להן גרסאות שונות. מעבר לחרירה ומרקים ים תיכוניים נושנים, החומוס נכנס גם לפרשנויות החדשות כגורם מסייע להסמכת המרק. כדאי לדעת שאת גרגירי החומוס למרקים כדאי להשרות לפחות לחצי יממה לפני הבישול. אין לכם זמן? קיצור דרך אפשרי הוא דרך חומוס מבושל מוכן (בשימורים או קפוא), אז נחסך כל שלב ההשרייה והבישול המקדים. אם החלטתם ללכת על חומוס יבש, הזן המומלץ לשימוש הוא הדס שגרגיריו קטנים אמנם נחשבים לרכים, אבל אינם מתפרקים בבישול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ