הכינו את האצבעות: הגיע הזמן להכין קובה בבית

החורף הוא הזמן הטוב ביותר להתנסות בהכנת קובה. אם במרק או בתבשיל, עם סולת, אורז או בורגול - כל המתכונים שצריך כדי להתחיל להכין קובה בבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק קובה חמוסטה
מרק קובה חמוסטהצילום: לימור לניאדו תירו
רותם מימון
רותם מימון

תור ארוך השתרך באחד מסופי השבוע האחרונים באחד משוקי האוכל המפורסמים בארץ. אפשר היה לחשוב שמדובר באיזו פיתה אופנתית או קינוח אינסטגרמי, אבל אחרי בירור קצר התברר שמדובר בדוכן אוכל שמציע משהו פשוט ביותר - קובה. בכל מני סוגים ובכל מני ואריאציות, אבל קובה. מטוגן, מבושל או שוחה בצוותא במרק סלק, דלעת או חמוסטה. היו שם קובות מבורגול וסולת, כמו גם כאלה מאורז. גן עדן קטן ופשוט. כשחזרנו הביתה, תהינו - מה יש בקובה שהעמיד כל כך הרבה אנשים בתור לרכוש אותו בקופסאות הביתה? אחת התשובות היתה: אף אחד לא רוצה לעבוד יותר מדי קשה. באותו ערב, באופן סמלי, כשאר הגענו לארוחת שישי - התפארה המארחת בעבודה של שלוש שעות על הקובה שלה שהוגש במרק סלק מהביל ונהדר. כהרגלנו, אנחנו בעד לנסות בבית את מה שאפשר לרכוש בחוץ, ונדמה שאין כמו העונה הנוכחית בשביל ליהנות - הן מהעשייה והן מהתוצאה. על כן, הבאנו כאן גם את המתכונים הבסיסיים לקובה, מטוגן או מבשול וגם את המתכונים למרקים והתבשילים שמתאימים להם. נסו ותיהנו. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ