ברד פודינג: הדבר הכי טוב שאפשר לעשות עם לחם מאתמול

הרעיון הוא פשוט: לא זורקים לחם שנשאר מאתמול, אפילו אם התייבש או התקשה - פשוט עושים ממנו קינוח נהדר. ויש גם גרסה מלוחה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ברד פודינג תפוחים עם אנגלז ציפורן
ברד פודינג תפוחים עם אנגלז ציפורן צילום: תומר אפלבאום
רותם מימון

נוטים לזלזל בתרומת המטבח הבריטי לקולינריה העולמית, אך אם מפשפשים היסטורית בספרי המתכונים - ככל הנראה שלחם הפודינג או ברד פודינג הראשון שנוצר, הוא ככל הנראה ההמצאה האנגלית הטעימה ביותר. בריטי או לא, ברחבי הגלובוס מוצאים מופעים דומים לקינוח שהשתלט על מסעדות הארץ בשנים האחרונות  כשבכולם אותו רעיון בסיסי פשוט: לא זורקים לחם שנותר מאתמול, גם אם התקשה והתייבש. כדי להחזירו לחיים, מספיגים את המאפה (לרוב בפרוסות שמנמנות) בחלב ובביצים, מוסיפים סוכר או שוקולד, צימוקים או פירות ואופים עד שהתערובת כולה מתגבשת ומוכנה לאכילה, הפעם כקינוח. נראה שבמחוזותינו מי שמתאימה ביותר למלאכה היא דווקא חלת השבת הרכה והעדינה, אבל גם לחם פשוט (ואם יש לכם מחמצת מה טוב) ואפילו קרואסונים ועוגות בחושות יעמדו היטב במשימה. לצד הברד פודינג כקינוח, ישנם מקומות שאוהבים אותו דווקא מלוח, ואפשר להבין למה - שילוב הביצים והשמנת, הגבינות ולפעמים גם נקניקים הפכו אותו למעיין פשטידת לחם מענגת ומושחתת. מלוח או מתוק, זה בכלל לא חשוב - כי האם יש משהו טעים יותר לפתוח עמו שבוע קריר? למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ