24 מתכונים מעולים למרק עגבניות

עם אורז או עם לחם, עם עדשים או עם בצל, צלול או סמיך. אומרים שהולך להיות פה גשום וקר בימים הקרובים, זה הזמן להכין איזה מרק עגבניות מחמם וממלא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק עגבניות של אורלי הרשקוביץצילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון

כמו במקרה של הבטטה, כך גם עם העגבניות - אמנם עונתן הטובה ביותר היא הקיץ, אבל מה לעשות שמרק העגבניות הטעים ביותר מוגש דווקא בחורף, ויסלח לנו הגספאצ'ו ידידנו הקריר. בישראל של היום העגבניות נמצאות בשוק ובמרכולים במשך כל ימות השנה ועל כן על אף הרצון שלנו לדבוק בעונתיות - מרק עגבניות חם הוא אחד הדברים הטעימים והמחממים בחורף. בדיוק כמו באיטליה, שם ניתן למצוא ברחביה (ובעיקר במרכזה ובדרומה) מרקי עגבניות שונים לחלוטין זה מזה, כך גם במקרה שלנו - לכל אחד יש את הדרך הייחודית שלו להכין מרק עגבניות - עם ערק או עם שומר, עם אורז או עם לחם, עם עדשים או עם בצל, צלול או סמיך. אומרים שהולך להיות פה גשום וקר עוד יותר בימים הקרובים, זה הזמן להכין איזה תבשיל עגבניות מחמם וממלא. למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ