מרק שעועית ב-16 דרכים נפלאות

לא רק בחמין: השעועית הולכת יד ביד עם חורף ועם טמפרטורות נמוכות, רק צריך להקפיד על זמן ההשריה ואין כמוה לבישול ארוך. הנה 16 הצעות למרקי שעועית מהבילים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק שעועית
אין כמו מרק שעועית ביום חורפיצילום: Getty Images IL
רותם מימון

עוד לפני שנתחיל לומר איזה דבר שבח בזכות השעועית, אנא גשו רגע למזווה או לארון והוציאו משם את השעועית הלבנה או האדומה או המנומרת שקניתם ולא ידעתם מה לעשות איתן - קחו קערה, הוסיפו מים והשרו את השעועיות. כמה שיותר הרי זה משובח (ומהדרין אומרים שלכל הפחות 12 שעות). עכשיו אפשר להתחיל להלל ולשבח. נדמה שאין כמו החורף ללכת יד ביד עם שעועית - לא רק בחמין, אלא גם בנזיד עמוק ורב טעמים או בתבשילים שדורשים בישול ארוך ובעיקר - במרקים. השעועית, ממש כמו החומוס היבש, מסתדרת היטב עם עלים ירוקים כמו מנגולד, אוהבת עגבניות ומחמיאה להן מאוד ואפילו הולכת יד ביד עם ג'ינגר. על הדרך תרוויחו לא מעט מיתרונותיה התזונתיים ומערכי החלבון הגבוהים שלה. אל תחששו מזמן הבישול הארוך, נהפוכו - כמה פעמים בשנה יש זמן להעמיד סיר ולחכות לו בציפייה? למתכונים מומלצים נוספים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ